Жаль, що у мене тепер немає можливості дивитись Al Jazeera. А тим часом в Сирії швидкими темпами розігрується лівійський сценарій, а ця відома у світі катарська телекомпанія всю “арабську весну” у прямому ефірі висвітлювала) Тепер транслюють, в тому числі і бої між сирійськими повстанцями та урядовими військами.

З 1971 року Хафез Асад, а тепер його син Башар тримають країну у їжакових рукавицях. Правда вони у клоунаду в стилі Каддафі не граються, позиціонують себе дещо серйозніше, проте все рівно дістали свій народ котрий вимагає змін.

Сьогодні пройшла інформація, що провідні країни “Ліги арабських країн” вже не боячись резонансу, майже відкрито, фінансують опозиційні сирійські сили, в тому числі і “Сирійську вільну армію”, що складається з дезертирів сирійської армії, котрі вирішили воювати проти режиму Асада.

Буду мати час напишу статтю з цієї теми, адже лівійські події були у всіх на слуху, а про сирійські події в Україні майже не говорять і не пишуть.

p.s. Можна переглянути мою попередню статтю “Пару слів про Каддафі” написану після смерті диктатора.


Попередня новинаІгар Гузь: "Не ўсе ведаюць, што ў вас ёсць палітвязні" + ВІДЭА Наступна новинаСьогодні був у Іваничах та Горохові