Вчора, протягом трьох годин група волинських активістів провела “дружню розмову” з першими керівниками СБУ, МВС, ДАІ та Прокуратури на Волині. Вимоги чіткі та однозначні:

1. Викинути з системи правоохоронних органів усіх причетних до репресій над активістами волинського Євромайдану. Не просто понизити на посаді чи перевести в іншу область, а в принципі позбавити можливості працювати в силових структурах. Список з конкретними прізвищами надали.

2. Нарешті почати займатись розслідуванням корупційних схем “команди” Бориса Клімчука та Олександра Башкаленко. Поки жодних кроків в цьому напрямку ми не побачили. Правоохоронці просять надати конкретні факти корупційних дій, але хто ж як не вони мають їх віднайти? Чи це першочергова робота політиків, громадських активістів та журналістів?

3. Знову ж таки нарешті почати вести свою діяльність публічно аби громада знала які питання вирішуються в кабінетах керівників силових структур. Ми почули багато аргументів, що певний поступ є, але про це ніхто не знає. А це відповідно веде до здогадок, пліток, міфів…

4. Почати “активну роботу” з новопризначеними керівниками установ, управлінь, відділів. Якщо є факти корупційних дій – невідкладно брати на гарячому, не дивлячись на партійність та зв’язки. Не допустити правила телефонного права, на жаль вже є певні нехороші приклади.

5. Особливу увагу активісти приділили Управлінню СБУ у Волинській області де на відміну від тієї ж Прокуратури чи МВС не змінено управлінську вертикаль. Люди котрі попрацювали чотири роки при Януковичу і сьогодні керують управлінням. Жодних змін не відбулося. Ми готові ще трохи почекати, поки владнається ситуація на сході країни, але надалі і в СБУ повинні відбутися кардинальні кадрові зміни.

Далі буде)


Попередня новинаПливемо) Наступна новинаДо Луцького будинку прийдуть месники у масках