original-545419895030bda63f7db89eadd3beaa

Як розповів журналістам голова оргкомітету фестивалю, заступник голови Волинської обласної ради Ігор Гузь, організаторам фестивалю Бандерштат, вдалось досягнути поставленої мети і протягом трьох днів проведення фестивалю було зібрано 75 тисяч гривень для допомоги українському війську, яке сьогодні перебуває в зоні АТО на Сході країни.

25 тисяч із цієї суми буде виділено на лікування поранених волинських бойовиків. 2,5 тисячі гривень планується передати бійцю із Житомира. Решту суми буде витрачено на потреби бійців з батальйону «Айдар». До слова, як повідомив заступника голови Волиньради, 165 тисяч гривень на підтримку військових волинян окремо виділила Волинська обласна рада.

Цього року фестиваль відвідало близько 2-2,5 тисяч учасників, 1,5 тисяча з яких жили в наметовому містечку. Крім того, в «Бандерштаті-2014» взяли участь тисяча запрошених гостей та волонтерів. Загалом, за словами Ігоря Гузя, фестиваль був проведений на достойному рівні. Жодних провалів не відбулося. Єдиними незначними недоліками організації був не досить ідеальний звук акустичної сцени та скарги лучан на дим, який ішов від наметового містечка.

original-b245a782afca3f6a7b10e4d74cce112d

Своїми оцінками щодо роботи арт-майданчиків в рамках фестивалю поділився з присутніми арт-директор «Бандерштату», лідер гурту «Фіолет» Сергій Мартинюк.

«Велика сцена, акустична сцена, літературна сцена – все пройшло досить успішно. Цього року ми намагались підібрати досить різноманітну програма з цікавими гостями. І гурт Мотор’Ролла, і дебютний проект Був’Є, і ірландський гурт «Круахан» були сприйняті публікою краще, ніж ми очікували. Акустична сцена, не зважаючи на те, що трішки заважала жителям міста відпочивати вночі, працювала працювала до самого ранку», розповів Сергій Мартинюк.

Лідер «Фіолету» поділився також планами організації роботи ар-майданчиків на наступний рік. За його словами, на головній сцені «Бандерштату-2015» вже не буде такої великої кількості виконавців, як цього року. Молоді команди будуть грати на окремій рок-сцені, яку планують організувати на Ротонді. Загалом же, наступного року «Бандерштат» буде «ще масштабнішим і зірковішим».

Своїми враженнями від проведеного фестивалю поділився лідер гурту «Тартак» та проекту «Був’Є» Олександр Положинський. Як зазначає друг фестивалю, виступ «Був’Є» відбувся, хоч і не ідеально, але на достойному рівні. Завдяки «Бандерштату» дебют можна вважати успішним. Крім того, Положинський із приємністю відзначив, що фестиваль з кожним роком росте і розвивається, вкотре збільшилась географія його гостей. Якби фестиваль відбувався не в умовах війни, то кількість учасників могла б бути значно більшою. На великій сцені відпрацювали на досить високому рівні не лише хлопці з Ірландії, але й луцькі колективи.

original-fe4b2343309ac10db5ea970973bd1b8b

Підбивши підсумки цьогорічного фестивалю і зробивши відповідні висновки, організатори уже назвали деякі плани щодо проведення фесту наступного року: зберегти три дні фестивалю, актуалізувати образ Степана Бандери, провести Форум патріотичних молодіжних організацій, відновити нічний кіноперегляд, видати літературну збірку «Бандерштат», кожного з трьох днів мати іноземний гурт та по одному білоруському гурту, а також організувати групу стрімерів, які в он-лайн режимі показуватимуть цілодобово усі події фестивалю.

 ВолиньМедіа


Попередня новинаЗібрані на «Бандерштаті» кошти віддадуть армії,-Ігор Гузь Наступна новинаДавайте допоможемо!