Депутати Волиньради Володимир Бондар та Ігор Гузь спрямували прокурору Волинської області Андрію Гілю депутатське звернення, у якому просять провести перевірку фактів, що мали місце на сесії облради 10 вересня, і надати правову оцінку діям посадових осіб місцевого самоврядування, що допустили подібні дії.

Подаємо текст документу дослівно: «На сесії Волинської обласної ради, що відбулась 10 вересня 2008 року, під час реєстрації депутатів було виявлено спробу фальсифікації наявної кількості депутатів зареєстрованих в залі засідань. Згідно поданої технічною службою роздруківки голосування у залі зареєструвався 41 депутат. Після проведення оцінки присутності депутатів на своїх робочих місцях було виявлено реєстрацію в залі депутатами Чорнухою В.Г. (фракція Блоку Юлії Тимошенко) та Люлькою Г.І. (Фракція Народного Блоку Литвина) які протягом сесійного засідання були відсутні, що свідчить про грубе порушення Регламенту Волинської обласної ради та Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Окрім того хочемо звернути вашу увагу на спробу технічної служби Волинської обласної ради зафіксувати реєстрацію депутата Діброви В.Г. (фракція Української народної партії), що за його твердженнями та твердженнями колег-депутатів такої реєстрації не здійснював і взагалі картку для голосування не застосовував.

Окрім цього, ставимо Вас до відома, що після публічного оприлюднення даних зауважень електронна система голосування давала збій і тричі підряд висвітлювала «запрограмовану» цифру 41, що надавало керівництву ради розпочати сесійне засідання.

З нашої точки зори в даних кроках технічної служи та й особисто голови Волинської обласної ради була виявлення спроба відкритої фальсифікації волевиявлення депутатів Волинської обласної ради для своїх корисливих намірів. Аналогічно проводились голосування за питання порядку денного протягом усього дня роботи сесії.

Просимо Вас провести перевірку наведених фактів, надати правову оцінку діям посадових осіб місцевого самоврядування, що допустили подібні дії.

Додаємо копію результатів реєстрації депутатів Волинської обласної ради від 10 вересня 2008 року».


Попередня новинаІгор Гузь: "Політика – брудна річ і такі, як Вакарчук, у ній почуваються некомфортно” Наступна новинаВідповідь УСБУ на запит стосовно автоматизованої системи “Рада”