З метою перевірки даних, щодо факту можливого втручання в роботу системи підрахунку голосів в ході чергової сесії Волинської обласної ради 10 вересня поточного року, викладених у Вашому зверненні, співробітниками УСБУ у Волинській області та Управління ДССЗЗІ у Волинській області проведено попереднє обстеження вказаної автоматизованої системи. Повідомляємо, що за результатами попередньої перевірки фактів сторонніх втручань в роботу електронної системи голосування не виявлено.

В той же час, за попередньою оцінкою спеціаліста Управління ДССЗЗІ у Волинській області, обладнання електронної системи підрахунку голосів, на сьогоднішній день морально застаріло, фізично зношено та знято з виробництва орієнтовно у 2000 році, програмне забезпечення відповідним чином не ліцензовано, що може призводити як до програмних, так і технологічних збоїв в роботі системи.

Експлуатацію автоматизованої системи покладено на осіб, які не мають відповідної технічної освіти чи спеціальної підготовки у галузі комп’ютерних технологій чи технічному захисту інформації. Зазначене, за висновками фахівця Управління ДССЗЗІ, не дозволяє електронній системі підрахунку голосів в повній мірі якісно забезпечувати покладені на неї функції.

На підставі матеріалів перевірки керівництву Волинської обласної ради рекомендовано ініціювати створення міжвідомчої комісії із числа представників Волинської облради, Управління СБУ, ДССЗЗІ у Волинській області для повного технічного та експериментального обстеження електронної системи підрахунку голосів, визначення можливості її використання в подальшому та впровадити у Волинській облраді комплексну систему технічного захисту інформації згідно вимог законів України «Про інформацію» та «Про внесення змін до Закону України «Про захист інформації в автоматизованих системах».

З повагою, Начальник Управління полковник В.Г. Андрейчук


Попередня новинаБондар і Гузь хочуть, щоб прокуратура «потрусила» Волиньраду Наступна новина«Конфліктне» військове містечко на Волині таки продадуть?