28 – 29 жовтня! День та Ніч Виборів!

Постійна текстова онлайн – трансляція  перебігу голосування у  виборчому окрузі №21 (м. Ковель, Ковельський, Старовижівський, Шацький, Ратнівський райони). Новини з виборчих дільниць, фото матеріли, паралельний підрахунок голосів!

Стежте за оновленням!

6:10 –  Дякую усім за увагу! Текстова онлайн-трансляція на сьогодні завершена.

6:05 -  Штаб Ігоря  Гузя зафіксував, що вкрали у кандидата  приблизно чотири тисячі голосів. Юристи уже готують відповідні скарги.

5:10 - Більшість коробок, які приносять в ОВК неопломбовані, а просто перемотані скотчем. Одна із голів ДВК пояснила це тим, що у них не вистачало конвертів.

4:12 - Під стінами Ковельського ОВК панує ХАОС! Суцільні порушення на кожному кроці: немає підписів під протоколами, скриньки з протоколами валються під стінами міської ради, людина зі скринькою бюлетнів спить в таксі…

3:25 - Під стінами ОВК у місті Ковелі черги. Голови комісій не можуть зайти у приміщення міської ради через натовп людей та балаган…

2:51 - Станом на цю хвилину у виборчому окрузі  № 21  опрацьовано 81% голосів.

2:26 - Ковельський район завершив підрахунок голосів,  проголосувало 72,3 % виборців: Ігор Гузь  - 7817 голосів, Івахів – 7772, Смітюх  - 5528.

1:32 - Станом на цю хвилину опрацьовано більше 62 тисячі голосів. Різниця між двома лідируючими кандидатами Степаном Івахівим та Ігорем Гузем складає  близько 800 голосів.

20:45 – Увага! Тотальна мобілізація! Усі опозиційні сили збираємося під стінами Ковельської міськради,  де знаходиться ОВК!  Ігор Гузь перемагає вибори, і потрібно захистити цей результат! Бо влада відчуває поразку і готова на будь-які дії, щоб це змінити…

20:20 - Згідно даних екзит-полів, якими володіє штаб кандидата, Ігор Гузь випереджає  Івахіва на 6 %! 

20:08 – Загалом за сьогоднішній день єдиний кандидат від Об’єднаної опозиції “Батьківщина” Ігор Гузь відвідав 30 дільниць виборчого округу № 21. Далі кандидат перебуватиме в ОВК.

19:55 - Останню дільницю єдиний опозиційний  кандидат Ігор Гузь відвідав у своєму рідному Смідині.

19:51 - У селі Пісочне Ковельського району виявилося, що підписи виборців стоять в основному списку і в витязі списка виборців для голосування за місцем перебування. На зауваження спостерігача про правопорушення, голова комісії від Партії Регіонів заявила, що у неї є “більшість” позбавити спостерігача від Ігоря Гузя права перебувати на дільниці.

19:32 - У селі Кримне Старовижівського району місцевий фермер, який є спостерігачем від Партії регіонів, підвозив виборців на дільницю та агітував за Партію регіонів, – повідомляє журналіст ВолиньПосту Ірина Качан.

19:25 – За годину до закінчення голосування на виборчій дільниці №071013 міста Ковеля (Хлібокомбінат), чоловік здійснив невдалу спробу отримати бюлетень для голосування  паспортом сторонньої особи. Чоловік намагався втекти з виборчої дільниці, але після втручання довіреної особи кандидата Ігоря Гузя Данильчука Павла, він  був затриманий правоохоронцями.

19:20За наявною у нас інформацією, штаб Степана Івахіва отримав останні дані екзит-полу, де Степан Івахів суттєво програє вибори. В зв’язку із цим,  на виборчий округ № 21 виїзджає сам губернатор області Борис Клімчук,  “хрещений батько” Івахіва для допомоги та виправленню ситуації.

18:10 - На виборчій дільниці №  070755 у селі Здомишель офіційний спостерігач від Олександра Кононовича сиділа поруч урн для голосування та фіксувала собі у блокнот по прізвищам хто голосував і за кого. До слова, блокнот був із символікою благодійного фонду Степана Івахіва. Деякі виборці, перед тим як вкидати бюлетні до урн голосування, повертали їх так,  аби спостерігач від КПУ могла бачити, кому людина віддала свій голос. Спостерігачі  від “Батьківщини” та кандидат Ігор Гузь, який саме перебував на цій дільниці, вилучили список. Після виявлення правопорушення, спостерігачі від ПР, КПУ та Партії Пенсіонерів активно почали захищати цього спостерігача, мовляв немає ніякого порушення. А член ДВК від комуністів Михалевський взагалі був у нетверезому стані,  та намагався вигнати з дільниці Ігоря Гузя та журналістів, які були разом із ним. По тому, голова цієї виборчої комісії забрав список із прізвищами та знищив. Відповідно спостерігачі склали акт про правопорушення таємниці голосування (ст. 7 частина 2 Закону Про вибори народних депутатів України). Подібні інциденти траплялися і на інших виборчих дільницях. На дільницю надішлють додаткових спостерігачів для процедури підрахунку.

17:45  -  Кандидат у народні депутати України Ігор Гузь відвідав уже 25 дільниць виборчого округу №21.

17:25 - У смт Заболоття на одній із виборчих дільниць біографії та програми кандидатів розміщені не у алфавітному порядку. Тобто перша програма Степана Івахіва, далі по порядку і остання програма Ігоря Гузя. Також вони розміщені  в місці, яке не освітлюється.

За 30 метрів від дільниці на стовпі висить агітація Івахіва.

16:50 – На виборчій дільниці в смт Ратне № 070732 веб-камера встановлена так, що видно лише підлогу дільниці. На прохання спостерігачів направити веб-камери на урни голосування, члени ДВК відмовляються це зробити.

16:45 - Станом на цю хвилину явка в Шацькому районі 60%.

16:40 - У місті Ковелі на вулиці Незалежності висить банер Степана Івахіва.  І цей  банер теж мабуть забувся зняти  кандидат…

 

16:30 - Станом на цю хвилину явка в смт Ратне складає понад 50 %. На дільницях Ратного працює екзит-пол Центру Разумкова, інформацію збиратимуть до 20:00.

16:20 – На виборчій дільниці №070755 села Самари Ратнівського району член ДВК кілька разів видавала бюлетні не відриваючи корінці. Спостерігачі складають акт про порушення.

16:17 - У селі Кривлин Ковельського району не знята агітація за Степана Івахіва.

15:55 -  Село Замшани Ратнівський район.  Явка виборців у цьому селі 60 %.  На дільниці Замшан  працює екзит-пол соціальної групи “Рейтинг”.

На виборчих дільницях не розміщені програми кандидатів та партій.

 

Також вулиці Замшан  заклеєні плакатами Степана Івахіва. Подекуди зустрічаються залишки агітації Івана Смітюха.

 

15:48 - Опозиційний кандидат Ігор Гузь добирається до  виборчих дільниць через ліси)  Ратнівський район.

15:40 - Кандидат у народні депутати від Об’єднаної опозиції “Батьківщина” Ігор Гузь разом із головою Ратнівської районної ради Макаруком Миколою Михайловичем на одній із виборчих дільниць Ратнівщини

15:36 – До  виборчого штабу Ігоря Гузя завітав кореспондент із інтернет-видання ВІП, цікавився чим займаються штабісти в день виборів. Ось уже готова стаття http://vip.volyn.ua/news/usi-viborchi-shtabi-kovelya-nalashtovani-na-peremogu-foto

15:30 - Поступила така інформація, що у селах Жиричі, Броди, Видриниця пропонують виборцям випити “оковитої”, отримати 50 грн та проголосувати за Івана Смітюха. Однак спостерігачі швидко реагують та фіксують порушення, пишуть скарги та складають акти.

15:16 – У селі Скулин на виборчій дільниці № 070423 голова комісії забороняє двом спостерігачам  від Ігоря Гузя одночасно перебувати на дільниці.

15:10 – На виборчій дільниці №070736 у селі Велимче Ратнівського району не повісили програми кандидатів та партій.

15:05 - Явка виборців на вибори у Верховну Раду України  у виборчому окрузі № 21 станом на 15:00 становить 30%.

14:54 - Щойно надійшла  інформація, що була  дана усна вказівка від ОВК членам ДВК в окрузі № 21, щоб вони привозили протоколи у визначений термін. Є підозри, що існує загроза підтасовки, фальсифікації бюлетнів…

14:35 – Більшість біллбордів 21 виборчого округу заклеєні соціальною рекламою Бориса Клімчука “Любімо рідну Волинь”…Цікаво, що у Ковелі вчора був знищений подібний соціальний біллборд  із цитатою Т.Г.Шевченка «За шмат гнилої ковбаси/ У вас хоч матір попроси/ То оддасте»,  котрий провисів всього лиш декілька годин…

14:10  - На виборчій дільниці № 070858 у селі Нова Вижва  виборець намагався винести бюлетень за межі дільниці, повідомили в ОПОРІ. На зауваження спостерігача ОПОРИ члени ДВК зупинили людину.

14:06 - У селі Воля Ковельська голосування розпочалось із недійсних бюлетенів. Члени ДВК не поставили штам «вибув» напроти партії «Собор». Уже під час голосування комісія помітила помилку. Голосування на ВД було призупинене. Члени ДВК звернулися до ОВК за штампом. Використані бюлетені, що лежать у скринці на вечірньому засідання ДВК повинні бути зачислені до недійсних. Повідомляє ОПОРА

13:44 – У селі Мельники Річицьки Ратнівського району виявили факт грубого порушення. Деякі люди  перед тим як кидати бюлетні  в урну, спочатку показували їх членові дільниці, стіл якого стояв поруч цих урн. З приводу цієї ситуації був складений акт про порушення.

13:24 - На цю хвилину явка виборців у Шацькому районі складає близько 30 відсотків.

13:12 - Голосування  на виборчій дільниці у Новій Вижві вже розпочалося. Як повідомлялося раніше, голосування затрималося через заміну бюлетнів.

13:02 - На одній із виборчих дільниць міста Ковеля досі не зняли біографії 5-ти кандидатів (Денисовця В.В., Ковтача П.В., Колеснікової Ж.В., Потапчука В.Ю. та Рудчика І.М.), котрі зійшли 11 жовтня із виборчих перегонів.

12:40 - На цю хвилину кандидат у народні депутати Ігор Гузь відвідав у місті Ковелі 12 дільниць з 32.

12:37 - Щойно поступила інформація, що у селі Кримне Старовижівського району, спостерігач від Партії регіонів збирає навколо себе людей, агітує голосувати за  ПР та по-черзі сідає з ними в автомобіль. Спостерігач  від “Батьківщини” уже  склала акт про порушення.

12:11 - Кандидат  та його спостерігачі із бойовим, переможним настроєм:

11:55 - На виборчій дільниці №070992 у місті Ковелі проводять екзит-пол для телевізійної програми ШУСТЕР Live. Дані збирають до шостої години вечора і далі передають на Київ.

11:42 - На виборчій дільниці №070994 у місті Ковелі  програми 6 партій розміщено так, що їх неможливо прочитати. Вони заставлені великими вазонами:

 

11:30  -  У Шацькому районі голосування на виборчих дільницях в цілому поки відбуваються спокійно.

11:13  -  Один із кандидатів забув,  що сьогодні “день тиші”. В місті Ковелі на вулиці Смірнова,1 висить банер кандидата Степана Івахіва. Це грубе порушення, бо агітація в день виборів заборонена!

11:05 – З самого ранку друзі та колеги Ігоря Гузя приїхали з Луцька, щоб спостерігати за виборами! До слова, спостерігачі від опозиційного кандидата Ігоря Гузя присутні на усіх виборчих дільяницях округу.

11:00  - Надійшла інформація із  Шацька, що на район виїхали три автомобілі (мікроавтобуси білого кольору), котрі перед виборчими дільницями будуть скуповувати голоса виборців…

10:52  - Щойно повідомили, що на одній із виборчих дільниць у Старій Вижівці, команда Івана Смітюха, а саме такі особи як Яцина, Шалапай та ще декілька представників при вході на виборчу дільницю агітують людей за кого голосувати. Активісти “Батьківщини” це помітили та повідомили про такий факт порушення.

10:41  - На дільниці у Новій Вижві досі не розпочалося голосування. Дільниця чекає нові бюлетні, бо на старих навпроти “Свободи” поставлено  штамп ВИБУВ замість партії “Собор”. Технічну помилку було виявлено ще в п’ятницю, чому досі не замінили бюлетні не відомо. Проте місцеві жителі знають, що голосування розпочнеться трішки пізніше.

10:32 - Порушення на виборчій дільниці № 070375 с.Колодяжне. Кабінки для голосування розташовані біля вікон, де можна побачити хто як голосує. Було зроблене зауваження і члени виборчої комісії заклеїли вікно папером.

Також на цій дільниці веб-камера розташована над однією із кабінок. Це грубе порушення законодавства –  порушення таємниці голосування:

9:52 - На виборчій дільниці №070344 в смт Голоби біографії  та програми кандидатів були розміщені на рівні 20 см від підлоги. Тобто ознайомитись з ними можна було лише у випадку присідання чи лягаючи на землю… Спостерігачами було зроблене зауваження і члени дільниці програми перевісили.

Також на цій дільниці проводиться екзит – пол від імені Волинського інституту підтримки та розвитку громадських ініціатив. Людина, яка проводить його, як виявилося, не є представником цієї структури. Також не змогла пояснити де і коли будуть оприлюдненні дані екзит-полу. Дівчина сказала, що “просто заробляє гроші…”

9:22 - Вчора уночі, коли була заборонена агітація, по скриньках будинків міста Ковеля була розповсюджена контрагітаційна листівка проти кандидата від Партії регіонів Івана Смітюха:

8:53 - Щойно надішла інформація, що на двох ринках міста Ковеля поширюють фальшиві листівки, що Ігор Гузь знявся з виборчих перегонів. Інформація брехлива. Конкуренти Ігоря Гузя пішли в атаку…З вчорашнього вечора цю “качку” запустили і по політичній еліті міста Ковеля з уст деяких керівників міської ради!

8: 31 - Наш єдиний опозиційний кандидат у народні депутати  Ігор Гузь уже проголосував на виборчій дільниці в місті Луцьку і зараз прямує на округ, де планує відвідати близько п’ятдесяти дільниць.

Кандидат у своїй сторінці на Фейсбуці написав за кого він проголосував:

“Ну що, вибір зроблено!#19 ВО “Батьківщина” та кандидат Петро Кравчук!”

7:50  - Виборчий штаб Ігоря Гузя працює на повну потужність

7:38  - Кожен бажаючий може стати нашим “кореспондентом” на день виборів. Якщо ви зафіксували на фото чи відео якийсь цікавий момент із виборчих дільниць округу № 21, напишіть нам на електронну скриньку grysh4uk.yulia@gmail.com!

7:17   – Доброго ранку,відвідувачам сайту кандидата Ігоря Гузя!  День “ікс” настав. До початку голосування лишилось 40 хвилин!


Попередня новинаІгор Гузь виявив правопорушення зі сторони спостерігача Кононовича Наступна новинаДані ЦВК: Ігор Гузь виграє вибори в окрузі №21