На виборчій дільниці №  070755 у селі Здомишель офіційний спостерігач від Олександра Кононовича сиділа поруч урн для голосування та фіксував собі у блокнот по прізвищам хто голосував і за кого. До слова, блокнот був із символікою благодійного фонду Степана Івахіва.

Деякі виборці, перед тим як вкидати бюлетні до урн голосування, повертали їх так,  аби спостерігач від КПУ могла бачити, кому людина віддала свій голос.

Спостерігачі  від “Батьківщини” та кандидат Ігор Гузь, який саме перебував на цій дільниці, вилучили список. Після виявлення правопорушення, спостерігачі від ПР, КПУ та Партії Пенсіонерів активно почали захищати цього спостерігача, мовляв немає ніякого порушення. А член ДВК від комуністів Михалевський взагалі був у нетверезому стані,  та намагався вигнати з дільниці Ігоря Гузя та журналістів, які були разом із ним.

По тому, голова цієї виборчої комісії забрав список із прізвищами та знищив.

Відповідно спостерігачі склали акт про правопорушення таємниці голосування (ст. 7 частина 2 Закону Про вибори народних депутатів України). Подібні інциденти траплялися і на інших виборчих дільницях.

Прес-служба депутата Волиньради Ігоря Гузя

 


Попередня новинаУ Ковелі зірвали біллборд із соціальним закликом «не продавати власну совість» + ФОТО Наступна новинаДЕНЬ/ НІЧ ВИБОРІВ! Текстова онлайн-трансляція перебігу голосування в окрузі №21