12 листопада у Львові відбувся семінар «Школа влади», що був організований Інститутом політичної освіти спеціально для депутатів від партії «Фронт Змін». Тема семінару: «Особливості прийняття місцевих бюджетів на 2012 рік». На семінар прибули депутати із семи областей заходу України, всього було 50 учасників. Волинь представляли депутат обласної ради Ігор Гузь та депутат Луцької міської ради Роман Романюк.

Тренерами на семінарі були Олександр Солонтай – експерт Інституту політичної освіти та Іван Лопушинський – експерт Інституту політичної освіти, доктор наук з державного управління, професор. Вони прочитали ряд лекцій на теми: Правове підґрунтя бюджетної діяльності в Україні, бюджет і бюджетний устрій в Україні, процедура формування місцевого бюджету; структура місцевого бюджету, складання, розгляд та затвердження місцевих бюджетів, виконання, облік та звітність місцевих бюджетів; контроль за дотриманням бюджетного законодавства, бюджетні правопорушення, відповідальність за порушення бюджетного законодавства.

Крім того на семінарі  було обговорено які «підводні камені» можуть бути закладені при формуванні бюджету на 2012 рік у зв’язку із прийняттям нового бюджетного кодексу. Також більш досвідченіші депутати поділилися практикою ефективного використання бюджетних коштів для вирішення конкретних проблем виборця.

Учасникам семінару було роздано практичні посібники «Що мають знати депутати місцевої ради?» та дистанційний курс «Діяльність депутата місцевої ради», які безумовно допоможуть депутатам-«фронтовикам» у їх діяльності.

Прес-служба ВТО ПП «Фронт Змін»

0980202128


Попередня новинаІгор Гузь оприлюднив списки чиновників, які безкоштовно отримали квартири у Луцьку Наступна новинаШколу у селі Смідин почали ремонтувати + ФОТОРЕПОРТАЖ