На останній сесії обласної ради депутат Ігор Гузь просив надати інформацію про ремонт доріг у Старовижівському районі. Управління інфраструктури та туризму облдержадміністрації спільно зі Службою автомобільних доріг у Волинській області розглянули запит Гузя та надіслали відповідь.

У листі за підписом начальника управління Леоніда Кирильчука йдеться про наступне:

«В 2012 році Службою автомобільних доріг у Волинській області на ремонт та утримання доріг загального користування місцевого значення в Старовижівському районі виділено коштів на суму 5419 тис.грн., в т. ч: на експлуатаційне утримання – 2922 тис. грн., на поточний ремонт – 2497 тис. грн.

Висвітлюючи питання порушені у листі щодо ремонту доріг, інформуємо наступне:

1. Стан дороги між селами Сьомаки Старовижівського району та с. Зачернеччя Любомльського району.

Зазначена ділянка автодороги входить в раціональну мережу доріг загального користування і проходить через два адміністративних райони.

Протяжність дороги 1,6 км в Старовижівському районі та 5,9 км в Любомльському районі. Покриття – природній грунт. Вартість будівництва дороги з твердим покриттям становитиме понад 15 млн. грн.

Село Сьомаки має під’їзд з твердим покриттям з виходом на автодорогу Київ-Ковель-Ягодин. Село Зачернеччя також має під’їзд з твердим покриттям з виходом на автодорогу Київ-Ковель-Ягодин.

Враховуючи недостатнє фінансування дорожньої галузі та велику потребу по області в ремонтних роботах, будівництво дороги протяжністю 7,1 км, на даний час, за кошти державного бюджету не можливе.

2. Про будівництво дороги Глухи -Ратне.

Вказана у листі ділянка не входить в раціональну мережу доріг загального користування, відповідно не знаходяться на балансі Служби автомобільних доріг, а тому, згідно з чинним законодавством, Служба позбавлена можливості виконати на них роботи за кошти спеціального фонду державного бюджету, оскільки ці кошти мають виключно цільове призначення – на розвиток та утримання доріг загального користування.

3. Будівництво дороги до с.Кругель Ковельського району.

Відносно дороги, яка пролягає по території Старовижівського району в напрямку Старі Кошари-Кругель Ковельського району.

Обласна автомобільна  дорога загального користування О 031483 Любохини- стара Гута -Сьомаки -Смідин -Кругель – Нові кошари до автодороги  М-07 Київ-Ковель-Ягодин, на ділянці від перетину з автодорогою О 631487 Паридуби -Мизове має протяжність 13,4 км, з яких: 7,7 км – білощебеневе покриття; 5,7 км – природній грунт.

Транспортно-експлуатаційні властивості білощебеневого покритгя підтримуються на протязі року грейдеруванням, з досипкою, в окремих місцях, нового матеріалу.

Зазначені села Кругель, Паридуби мають під’їзд з твердим покриттям з виходом на автодорогу М-07 Київ-Ковель-Ягодин. Будівництво нової дороги протяжністю 5,7 км, на даний час, за кошти державного бюджету не можливе.

Відповідно до норм експлуатаційного утримання, щорічно, проїзна частина доріг з білощебеневим покриттям, грейдерується двічі в рік, весною та на осінь. Проїзна частина доріг з білощебеневим покриттям в проїзному стані. Весною буде проведене повторне профілювання, де необхідно, з добавкою нового матеріалу.

На ділянках доріг із чорнощебеневим покриттям, які вражені ямковістю, по мірі можливості буде проводитись ямковий ремонт.

Враховуючи Ваше звернення, ремонт вказаних ґрунтових доріг включено в інвестиційні наміри на 2013 рік».

 

Відомості.UA


Попередня новинаСара Наступна новинаСвітає, край неба палає...