У листопаді 2011 року, після прийому виборців у місті Ковелі,  депутат Волиньради Ігор Гузь звернувся з депутатським зверненням до керівництва області та обласної прокуратури з приводу протизаконної діяльності ТзОВ «Ковельський житлово-будівельний комбінат.

І от сьогодні з повідомлення сайту www.vol.gp.gov.ua стало відомо, що Прокуратура Волинської області скерувала до Ковельського міськрайонного суду кримінальну справу щодо директора ТзОВ «Ковельський ЖБК», досудове слідство по якій провадилось слідчим відділом ПМ ДПС в області. Цей посадовець звинувачується за фактами шахрайського заволодіння коштами фізичних осіб – замовників будівництва багатоквартирних будинків, зловживанні службовим становищем та легалізації коштів, одержаних злочинним шляхом.

Як розповів начальник відділу нагляду за додержанням законів органами податкової міліції при провадженні оперативно-розшукової діяльності, дізнання та досудового слідства Валентин Чмух, директор ТзОВ «Ковельський ЖБК» у 2006-2008 роках уклав та підписав договори підряду на капітальне будівництво житлових будинків по вулиці Степана Бандери,10 та по вулиці 40 років Перемоги, 10 в місті Ковелі з 55 фізичними особами.

Замовники цього будівництва, а це – жителі міста Ковеля та Ковельського району, виконуючи умови договору, у 2006-2009 роках перерахували на рахунок товариства чималі грошові кошти на суму майже 10 мільйонів гривень, як пайові внески на зведення нових будинків.

У ТзОВ «Ковельський ЖБК» був відсутній дозвіл Державної архітектурно-будівельної інспекції у Волинській області на початок будівельних робіт зі спорудження житла. Але, не зважаючи на це, директор товариства шахрайським шляхом заволодів грошовими коштами фізичних осіб і, в результаті, так і не виконав своїх зобов’язань перед замовниками будівництва. При цьому, створюючи видимість спорудження житла, частину одержаних злочинним шляхом коштів в сумі понад 1 мільйон гривень підприємець легалізував. Придбав дорогу іномарку та земельну ділянку з будинком відпочинку в урочищі Гряда. Житлові будинки в місті Ковелі не збудував та не здав в експлуатацію.

З метою забезпечення відшкодування заподіяних збитків потерпілим жителям міста накладено арешт на все рухоме та нерухоме майно обвинуваченого посадовця та очолюваного ним товариства. Міру покарання йому визначить суд.


Попередня новинаЗахистити мову може лише загальна мобілізація українців! Наступна новинаІгор Гузь просить прокуратуру припинити незаконний піар Партії регіонів за рахунок Євро-2012