Депутат Волинської обласної ради Ігор Гузь, подав до порядку денного чергової сесії Волиньради проект рішення “Про використання прапору Європейського Союзу”.

Зокрема в рішенні зазначається про наступне:

1. Запровадити практику використання прапору Європейського Союзу під час державних свят та проведення урочистих заходів на території Волинської області.

2. Рекомендувати керівникам підприємств, установ та організацій області, органам місцевого самоврядування вивішувати прапор Європейського Союзу поряд з Державним Прапором у дні свят, визначених у додатку до цього рішення, та під час проведення міжнародних заходів.

Окрім того депутатом поданий перелік свят під час відзначення яких пропонується вивішувати прапор Європейського Союзу:

1.    22 січня – День Соборності та Свободи України
2.    1 та 2 травня – День міжнародної солідарності трудящих
3.    9 травня – День Європи
4.    третя субота травня – День Європи в Україні
5.    28 червня – День Конституції України
6.    16 липня – день проголошення державного суверенітету України
7.    23 серпня – День Державного Прапора України
8.    24 серпня – День Незалежності України
9.   26 вересня – Європейський день мов
10.  1 грудня – день проведення Всеукраїнського референдуму на підтримку Акту проголошення незалежності України.

Ігор Гузь зокрема зазначив: “Прийняття Волинською обласною радою рішення “Про використання прапору Європейського Союзу” засвідчить прагнення вступу до Європейського Союзу всієї громади Волинської області. Особливо актуальним це буде напередодні підписання угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, що має відбутись на 3-му саміті Східного партнерства у Вільнюсі 28 — 29 листопада 2013 року”.

Сподіваюся депутати всіх фракцій та груп одноголосно підтримають таке рішення, задекларувавши євроінтеграційний курс як один з основних пріоритетів внутрішньої і зовнішньої політики України”.

Проект рішення “Про використання прапору Європейського Союзу”

Прес-служба депутата Волиньради Ігоря Гузя


Попередня новинаІгор Гузь: "Закликаю депутатів Волиньради підтримати звернення, щодо проекту Закону України "Про порядок імпічменту Президента України" Наступна новинаЛистування