Депутат Волинської обласної ради Ігор Гузь, від імені фракції ВО “Батьківщина”, подав до порядку денного чергової сесії Волиньради проект рішення «Щодо звернення до Верховної Ради України з вимогою про невідкладний розгляд та прийняття проекту Закону України «Про порядок імпічменту Президента України».

Як зазначив Ігор Гузь : “За 3 роки перебування при владі Віктора Януковича та його «команди», вони не лише відібрали в українців законні пільги, а й розікрали все майно, що належить громаді – народу України. Президент зосередив усю владу в своїх руках. І протизаконні та свавільні дії чинної влади з кожним днем лише набирають обертів.

Єдиний законний та дієвий механізм боротьби із ними – процедура імпічменту. Саме тому прийняття Закону України «Про порядок імпічменту Президента України» – першочергове завдання опозиції.

Законопроект передбачає, що ініціювати початок процедури імпічменту президента може 1/5 конституційного складу парламенту (90 народних депутатів), обґрунтувавши таку необхідність в письмовому поданні. Подальша процедура потребуватиме 226 голосів, як це й передбачено Конституцією.

Закон чітко визначає порядок діяльності спеціальної тимчасової слідчої комісії щодо імпічменту президента, правовий статус спеціального прокурора, спеціальних слідчих, голови, заступника голови, секретаря та інших членів спеціальної тимчасової слідчої комісії, задіяних в процедурі імпічменту президента.

В законопроекті пропонується забезпечити відкритість та гласність процесу імпічменту президента. Спеціальна тимчасова слідча комісія проводить свою роботу у формі відкритих засідань, а відповідні рішення приймаються народними депутатами відкритим поіменним голосуванням”.

Додатки:

Пояснювальна записка до проекту рішення Волинської обласної ради

Проект Закону України «Про порядок імпічменту Президента України» 

Прес-служба депутата Волиньради Ігоря Гузя


Попередня новинаГеографія рівня знань випускників за результатами ЗНО-2013 Наступна новинаІгор Гузь: "На Волині прапор Європейського Союзу повинен вивішуватись поряд з Державним Прапором!"