top-photoЛуцький міськрайонний суд вирішив обрати у вигляді міри запобіжного заходу до Ігоря Гузя домашній арешт терміном на 60 днів. Розгляд клопотання про міру запобіжного заходу до підозрюваного у порушенні статей 341, 295 та 296 ККУ України, депутата Ігоря Гузя, відбувся 25 грудня і тривав близько шести годин.

Підтримати Ігоря Гузя прийшли до стін суду, що на вулиці Шевченка у Луцьку, його прихильники. Протягом засідання з зали були чутні вигуки «Слава Україні! Героям слава!», «Ігоре, ми з тобою», «Прокурор, згадай присягу», «Зека – геть», «Банду – геть», «Свободу політв’язням» тощо.

Інтереси підозрюваного представляв адвокат Святослав Туз. Головуючим у справі був слідчий суддя Віталій Ковтуненко. Обвинувачення підтримували у суді слідчий Василь Корець та прокурор Вадим Приймачок.

Слідство та прокуратура наполягали на тому, аби до підозрюваного обрали міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту, терміном на 2 місяці з цілодобовою забороною покидати приміщення. А також обов’язок носити електронний засіб контролю.

Обвинувачення наполягало на тому, що підозрюваний Гузь може тиснути на свідків по справі, перешкоджати слідству. Окрім цього сторона захисту не надала документів, які б дозволили обрати більш м’яку міру запобіжного захисту – наприклад, клопотання про можливість взяття на поруки.

У суді Ігор Гузь повідомив: отримавши 20 грудня виклик до слідчого, прибув у визначений день. Він заявив, що готовий з’являтися до слідчого чи прокурора за вимогою, не відвідувати акції та повідомляти про зміну свого місця проживання.

Окрім цього захист зазначав, що Гузь, як депутат Волинської обласної ради повинен відвідувати сесії, засідання комісії та зустрічатися з виборцями. Відповідно до винесеної ухвали, реалізувати своє право тепер депутат зможе, отримавши відповідні дозволи слідчого та прокурора.

Суд ухвалив застосувати до підозрюваного Ігоря Гузя «запобіжний захід у вигляді домашнього арешту строком на 60 днів з забороною залишати цілодобово приміщення».

Окрім цього на Гузя покладені обов’язки прибувати до слідчого управління Пилипюка та прокурора кримінального провадження Приймачка за першою вимогою. У разі неможливості прибути у визначений час, завчасно повідомити про це.

Окрім цього Ігорю Гузю заборонено відлучатися за межі Луцька без дозволу слідчого та прокурора. Підозрюваний повинен повідомляти їх про зміну свого місця проживання.

Гузю заборонено відвідувати збори громадян щодо проведення будь-яких політичних масових політичних акцій на Театральному майдані.

«Носити електронний засіб контролю у вигляді браслета на
зап’ясті правої або лівої руки», – зазначено в ухвалі.

Ухвала набула чинності з дня її оголошення. Захист має право на подачу апеляційної скарги протягом п’яти днів. Цим правом, як повідомив захисник Святослав Туз, його клієнт бажає скористатися.

Як відомо, у вчиненні кримінального злочину за трьома статтями ККУ – статтею 295 (Заклики до вчинення дій, що загрожують громадському порядку), статтею 296 (хуліганство), і статтею 341 (Захоплення державних або громадських будівель чи споруд) фігурують ще п’ять активістів Євромайдану – Богдан Шиба, Сергій Григоренко, Майя Москвич, Микола Собуцький та Володимир Бондар.

ВолиньPOST


Попередня новинаСуд Наступна новинаНу що ж амністія в дії!