Ігор Гузь разом з колегами, депутатами фракції “За Україну!” у Луцькій міській раді взяв участь у сході жителів будинків 33 вулиці Конякіна та 19 на вулиці Кравчука які протестують проти будівництва продовольчого магазину у їхньому дворі, адже, на їх думку, вслід за спорудженням магазину біля нього виросте пивний генделик.

Як стало відомо 17 червня під час громадських зборів, «війна» мешканців з підприємцем Віктором Корольчуком триває вже понад рік. У квітні 2010 року сесія Луцької міської ради дозволила підприємцю встановити малу архітектурну форму (кіоск) на території біля будинку Кравчука, 33.

У травні того ж року міська прокуратура зобов’язала скасувати раду це рішення, оскільки воно не відповідало букві закону. У червні рішення було скасоване. За словами жителів, підприємця, що встиг вже залити фундамент та зрубати два дерева, зобов’язали демонтувати фундамент, чого він не зробив. Протягом року до 16 червня будівництво не проводилося.

Коли ж Віктор Корольчук почав зводити каркас будівлі, жителі району почали обурюватися. Місцеві кажуть, що доходило мало не до бійок. Біля каркасу з 16 червня почала навіть чергувати машина з охоронцями «Кобра».

«Вчора підприємець продовжив роботи, мотивуючи це тим, що він має рішення суду, яке скасовує рішення сесії про скасування власного ж рішення на виділення», – зазначив депутат Луцькради Роман Романюк, який був присутній на зборах.

Сам же ж підприємець на зроби з громадою не прийшов. Жителі кажуть, що їх проігнорували і представники влади, які були запрошені на мітинг. Зокрема, заступники міського голови Лариса Соколовська та Василь Байцим. А начальник місцевого ЖЕКу, зі слів мешканців сказав, що в нього робочий день закінчується о 16:00, тому на 19:00 він прийти аж ніяк не зможе.

«Була інформація, що будуть переносити смітники. Ніхто цього не дозволить робити. І те, що директор ЖЕКу в хороших стосунках з підприємцем, – він цього не зробить. Є велике порушення, оскільки є договір строкового сервітуту укладений на така звану малу архітектурну споруду. Але дана споруда є капітальною спорудою, оскільки тут є фундамент. Вона не відповідає визначенню МАФу, тому договір не дійсний», – каже Романюк.

Мешканці кажуть, що земля, на якій будується кісок, є зеленою зоною їхніх будинків. Вони вже зібрали понад 200 підписів під протестом проти будівництва. Обурені мешканці у понеділок збираються піти вирішувати проблему до міського голови Миколи Романюка, а також озвучити це питання на найближчій сесії міської ради 23 червня.

“Волинські новини”

ФОТОЗВІТ


Попередня новинаМІЖНАРОДНЕ Наступна новинаІгор Гузь очолив Марш пам'яті героїв, що загинули у Луцькій тюрмі + ФОТО