“Марш пам’яті Героїв” пройшов у Луцьку 23 червня – його метою було вшанувати пам’ять більше 4 тисяч в’язнів Луцької тюрми, розстріляних працівниками НКВС 22-23 червня 1941 року. Організатор заходу: ГО “Національний Альянс”. Хода розпочалася о 19:30 на Київському майдані і зібрала близько 200 молодих патріотів у вишиванках.

З піднятими синьо-жовтими та червоно-чорними прапорами вони пройшли центральними вулицями міста в напрямку Замкової площі, скандуючи “Слава Україні – Героям слава”, “Герої не вмирають – вмирають вороги”, “Наша земля — наші Герої!” тощо.

Попереду колони йшли учасники, які тримали в руках більше тридцяти портретів невинно розстріляних в’язнів. Далі націоналісти несли величезний жовто-блакитний прапор та банери з написами «Пімстиш смерть великих Лицарів», «Ніщо не спинить ідею час якої настав!».

Біля стін Луцької тюрми відбулося коротке віче, на якому організатори заходу наголосили що трагічні події 23 червня 1941 року мають стати уроком, а патріоти України повинні продовжити справу попередників в боротьбі за добробут нашої держави.

По тому всі спільно зачитали Молитву українського націоналіста.

Завершилася акція виконанням державного гімну України.

ФОТОЗВІТ


Попередня новинаІгор Гузь долучився до боротьби лучан проти "генделиків" у своїх дворах + ФОТО Наступна новинаІгор Гузь вшанував козаків, що загинули під Берестечком