У центрі Луцька на Театральній площі встановили намет, де активісти комсомольської організації “Відродження” закликають перехожих пожертвувати гроші на створення пам’ятника Йосипу Сталіну. Уже зібрали більше двох тисяч гривень.

Про це повідомив голова Волинського осередку “Відродження” Михайло Кононович.

“Поки що ми збираємо кошти. Встановити такий постамент – це справа не одного дня. Однак є люди, які до нас ставляться прихильно і кидають гроші. Вчора за три години ми назбирали сто гривень”, – розповів Кононович.

Зі слів голови “Відродження”, постамент Сталіну стоятиме на приватній території, яка буде охоронятись.

“Ми не боїмося, що в Луцьку може повторитися та ж історія, що і в Запоріжжі. Як кажуть: “вовка боятися – в ліс не ходити”. Але ми відновимо старі традиції. Всім з історії добре відомий той факт, що нашу область колись називали “Червона Волинь” через ті події, що тут відбувалися. Ми повернемо їй цей статус”, – переконаний активіст.

Поки що ніяких остаточних домовленостей із мерією немає. Проте Кононович впевнений, що на приватній території робитиме все що заманеться. Однак, де знаходиться місце для майбутньої скульптури, зізнатися не захотів.

Депутат Волинської обласної ради та голова обласного осередку партії “За Україну!” Ігор Гузь пояснив дії комсомольців звичайною провокацією, спричиненою тими подіями, які сталися в Запоріжжі.

“Вони хочуть збурити маси. Якщо це далі продовжуватиметься, то громадські організації відреагують на це відповідним чином. Я впевнений, що 99%, а то і 100% лучан не сприймають Сталіна. Тому такого пам’ятника в Луцьку ніколи не буде”, – наголосив Гузь.

Володимир ХОМ’ЯК

gazeta.ua


Попередня новинаІгор Гузь потрапив у ТОП-20 рейтингу українських політиків Наступна новинаЛуцькі «сталіністи» погрожують Ігору Гузю в’язницею