15 грудня під час засідання сесії Луцької міської ради при розгляді питання підвищення тарифів на офіційну заяву заступника міського голови Леоніда Кирильчука депутат міськради, голова ВМГО “Національний Альянс” Ігор Гузь зробив заяву у відповідь: «Шановний Леоніде Олексійовичу, який лякає нас зверненнями до політичних та державних діячів. Ми зробимо власне звернення.

Але не до Президента і не до Юлії Володимирівни, а до лучан, які мають знати про всі ті ситуації, які є в Луцьку. Вони мають знати про борги, які ви наробили, вони мають знати про ваші джипи, вони мають знати про шкіряні крісла». Ігор Гузь під шум у залі продовжив: «Лучани мають про все це знати. Окрім того, ми зараз працюємо, і лучани мають знати про ті підприємства, які зараз обслуговують міську раду. Шановні люди! І в цьому залі всі знають це! Знають! Про підприємства, які обслуговують міський бюджет – сват, кум і так далі. Ви нас хочете залякати?».

Його у своєму виступі підтримав голова фракції «Батьківщина» Володимир Литвинюк: «Не треба нас лякати і звертатись до Юлії Тимошенко. Я можу дати відповідь. Ми живемо на зарплату. Якщо необхідно, то по вечорах працюємо. Юлія Володимирівна говорила, що треба привести все до відповідності із законодавством, у тому числі і власне майно тих, хто є на посадах».

Однак після перерви захисники старих тарифів втратили союзників і рішення не пройшло.

Сесія продовжить свою роботу 16 грудня.

Довідка ЗІКу.

15 грудня після тривалих дебатів сесія Луцької міськради не змогла проголосувати за скасування підвищених тарифів, рішення про які прийняв міськвиконком. Про це повідомив власний кореспондент Західної інформаційної корпорації.

За повернення до старих тарифів голосували переважно представники соціалістів, «Національного Альянсу» та «Батьківщини». За повернення до старих тарифів, за кожен їх вид депутати голосували окремо: комунальні послуги (16 – голосів), водопостачання (15– голосів), теплопостачання (17– голосів).

При голосуванні утримались фракції «Луцьк європейський» та майже ціла фракція «Нашої України». Саме через таку їх позицію рішення «не пройшло».

www.zik.com.ua


Наступна новинаВідставка уряду – зрада національних інтересів