Депутат Волинської обласної ради Ігор Гузь скерував запит до начальника управління УМВС у Волинській області Віктора Швидкого та Міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка.

Як йдеться у депутатському запиті, «у понеділок, 3 серпня, під час відвідин міста Луцька патріархом Російської православної церкви Кірілом, Національний Альянс провів акцію протесту, що полягала у вивішенні інформаційного плаката, за що декілька членів організації було затримано правоохоронними органами.

Після того за справу взялися члени Ради Національного Альянсу та помічники депутата Волинської обласної ради Андрій Бокоч, Павло Данильчук та Сергій Мартинюк. Їм вдалося вивісити розтяжку, що привернуло значну увагу громадськості та викликало схвальні вигуки у правих сил, що знаходилися у натовпі.

Однак, на жаль, акція тривала недовго, адже її організатори були затримані правоохоронними органами із застосуванням сили та порушеннями прав громадян. Працівники міліції не представились активістам, одягнули їм наручники, не пред’явивши звинувачень та не аргументувавши свої дії.

Крім того, на місце затримання намагалися потрапити журналісти з місцевої газети «Інформ-бюро» та інтернет-видання «Молодіжний портал Волині». Але працівники міліції їх не пропустили, не зважаючи на ст.171 Кримінального кодексу України, згідно з якою перешкоджання професійній діяльності журналістів тягне за собою кримінальну відповідальність.

Члени Національного Альянсу не порушували громадського порядку, не провокували бійок у натовпі, не закликали до жодних насильницьких дій, не заважали пересуванню громадян та транспорту тощо. Але їх було затримано, незважаючи на законне право громадян України на вільне висловлення власної думки та право на протест».

Волинська правда


Попередня новинаГузь: Після «Кордону 835» Качинський та Ющенко просто повинні зустрітися в Сагрині Наступна новинаІгор Гузь: На Волині комсомольці активно боролись з ОУН-УПА