Музично-мистецьке дійство «Кордон 835», яке проходитиме на українсько-польському кордоні 29 вересня на березі річки Західний Буг, має злагодити стосунки двох сусідніх країн після певного «дисонансу», пов’язаного з липневою Ухвалою Сейму Республіки Польща «У справі трагічної долі поляків Східних Кресів» та недопущення на територію Польщі учасників велосипедної акції «Європейськими стежками Бандери», − про це під час сьогоднішньої прес-конференції заявив голова Всеукраїнської молодіжної організації «Національний Альянс», начальник відділу у справах сім’ї та молоді Луцькради Ігор Гузь.

За словами пана Гузя, Польща «повинна бути мостом України в ЄС», тому «Кордон 835» має стати символічним поштовхом для зустрічі у найближчий період часу Президента Польщі Леха Качинського та Президента України Віктора Ющенка в польському селі Сагринь Грубешівського повіту Люблінського воєводства, де має пройти офіційне освячення знака увічнення пам’яті українців, які загинули в березні 1944 року.

Ігор Гузь назвав заплановане на 29 серпня мистецьке дійство «ідеологічним» для народів двох країн, адже захід, який проходитиме в рамках Європейських днів Добросусідства, має згуртувати громадський та бізнес-актив Польщі та України та посилити двосторонні стосунки країн.

Пан Гузь висловив сподівання, що мистецьку акцію 29 серпня відвідає Віце-прем’єр-міністр Григорій Немиря, а Європейські Дні Добросусідства сприятимуть в перспективі будівництву польсько-українського переходу «Кречів-Крилов».

Довідка «ВП»

Заходи в рамках Європейських Днів Добросусідства відбуватимуться безпосередньо біля лінії кордону. Місце проведення заходу – кордон – природньо та невимушено сприяє втіленню в життя ідеї добросусідства та пропагуванню відкритого та приязного кордону між ЄС і Україною. Європейські дні добросусідства на кордоні – святкування закінчення літа, волевиявлення про те, що громадськість хоче бачити європейське майбутнє України та долучитися до будівництва мостів, а не залізних мурів між народами, які творять європейську спільноту. Захід має значення та виконує роль символу поєднання та братерства, служить розвитку українсько-польської співпраці та євроінтеграції, особливо важливих у прикордонному регіоні в рамках розширення Шенгенської зони та у контексті приготувань до Євро 2012.

В рамках Днів Добросусідства відбуватимуться: музично-мистецьке дійство «Кордон 835», форум транскордонної співпраці, екуменічна молитва, європеспубліка, футбольний матч, кулінарний пікнік з традиційною кухнею, пленер, ярмарок народних ремесел, майстер-класи, інтеграційні заходи для дітей та молоді.

Волинська правда


Попередня новинаІгор Гузь: Сесія Волинської обласної ради вкотре перетворилася на посміховисько Наступна новинаІгор Гузь надіслав до міністра внутрішніх справ запит щодо неприпустимих дій міліції