Депутат Волинської обласної ради Ігор Гузь висловив думку про недовіру голові Волинської обласної ради Володимиру Войтовичу. Про це йшлося у питанні «Різне» наприкінці п’ятої сесії Волинської обласної ради.

Ігор Гузь зауважив, що у Волинській обласній раді існує «театр одного актора» і це «актор» не Володимир Войтович, а голова Волинської ОДА, депутат Волиньради Борис Клімчук.

Звертаючись у своєму виступі до голови Волиньради Володимира Войтовича, Гузь зауважив, що фактично відбувається знищення місцевого самоврядування.

Депутат Анатолій Вітів (фракція ВО «Свобода») зауважив, що фактично мова може йти про розпуск ради. Володимир Войтович на таку репліку не відповів.

Обранець волинської громади Тамара Ковальчук (фракція «Партія регіонів») своєю чергою зробила зауваження Ігорю Гузю. Вона попросила його вести себе толерантно і порядно. У залі пролунали вигуки «Правильно!» та оплески.

Депутат Сергій Слабенко (фракція «Наша Україна») запропонував зібрати голоси однієї третини від складу депутатів і зібратися на позачергову сесію Волинської обласної ради, на котрій розглянути питання про звільнення голови Волинської обласної ради Володимира Войтовича. Для зібрання сесії необхідно 27 депутатських «багнетів». Мовляв, якщо депутати проголосують зараз, то можна і сесію провести. Коментувати, чому він воліє зібрати сесію Волиньради задля відставки Войтовича, Слабенко відмовився.

Голова Волинської обласної ради Володимир Войтович на таку пропозицію Сергія Слабенка зауважив, що є відповідна процедура для зборів позачергової сесії Волинської обласної ради. І на голосування він пропозицію депутата Волиньради не поставив. А ось депутат Євген Мельник (фракція ВО «Свобода») нагадав обранцям волинської громади, що вони усі рівні.

Волинська правда


Попередня новинаІгор Гузь очолив депутатську групу "Полісся" Наступна новинаДепутатські суперечки закінчилися результативно