На знак протесту проти спроб членів окружної комісії фальсифікувати вибори в 21-му виборчому окрузі кандидат в народні депутати України від ВО “Батьківщина” Ігор Гузь та ще 6 його прихильників оголосили голодування прямо в приміщенні ОВК.  Разом із голодуючими є народний депутат України Андрій Парубій.

Ігор Гузь подав шість скарг до ОВК про порушення виборчого законодавства, які мали місце під час голосування на дільницях, проте комісія вирішила їх розглянути в самому кінці засідання, тобто завтра, або можливо й пізніше.  Членам дільничної виборчої комісії, які прибули на розгляд однієї із  скарг, члени ОВК повідомили, що їх скарга розглядатиметься завтра. Крім того, вже близько 2-х годин члени окружної комісії приймають протоколи без оголошення результатів голосування по дільницях, що є грубим порушенням законодавства. Також ці дані не заносяться на сервер ЦВК, мовляв він “завис”. Тому присутні спостерігачі не можуть відслідковувати результати голосування по дільницях.

Як вже раніше повідомлялося на кількох десятках дільниць у виборчому окрузі № 21 спостерігачі від ВО «Батьківщина» та кандидата Ігоря Гузя зафіксували масові порушення законодавства, які суттєво впливають на результати голосування. Як повідомляють спостерігачі під час підрахунку голосів були факти перекладання бюлетенів відданих за Гузя до бюлетенів Івахіва. Крім того на кількох дільницях були відсутні таблички із прізвищами кандидатів навпроти стопок із бюлетенями, тому можливо більша їх кількість була зарахована Івахіву, хоча належала Гузю. Також траплялися факти оголошення результатів голосування ще без перерахунку бюлетенів, лише на основі даних про явку виборців. Був зафіксований факт, коли перед підрахунком голосів із стопки бюлетенів, відданих за Ігоря Гузя, зникала велика кількість бюлетенів.

Одразу  коли Ігор Гузь та його побратими оголосили голодування в знак  протесту проти фальсифікації виборів, до приміщення міської ради прибув наряд “Беркуту”.Є припущення, що вони силоміць намагатимуться виставити голодувальників із ОВК, притому,  що  Ігор Гузь та його команда попередньо  зареєструвалися на окружній дільниці.

До того ж, працівники міліції не пропускають журналіста “Об’єднаної опозиції”, мовляв посвідчення недійсне, бо незаламіноване.

 

Прес-служба кандидата в народні депутати України Ігоря Гузя


Попередня новинаУ Ковельському виборчому окрузі намагаються сфальсифікувати результати виборів на користь провладного кандидата! + ФОТО Наступна новинаВночі ОВК № 21 незаконно перервала роботу комісії