Підстав для затримання представників організації «Патріот України» в Луцьку не було. Про це заявив депутат обласної ради, голова Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Національний Альянс» Ігор Гузь.

На його думку, причиною вчорашнього затримання активістів було перебування на той час на Волині Голови Служби безпеки України Валерія Хорошковського та посилення у зв’язку з цим заходів безпеки в місті.

Як передає кореспондент Радіо Свобода, Андрій Ващук, Олександр Дмитрук та Володимир Галишин ішли центром Луцька неподалік будинку СБУ. Хлопці не мали ні форми, ні плакатів і нічого не тримали в руках. Після того, як вони розійшлися в різні боки, до них підійшли міліціонери, попросили пред’явити документи і повезли до міськвідділу.

Коли до відділку прибув Ігор Гузь і запитав про підставу затримання, міліціонери відповіли, що затримані лаялися в громадському місці. «Це цілковита нісенітниця, яка дискредитує міліцію та СБУ, – переконаний Ігор Гузь. «Напевне, таких людей ідентифікують  раніше – здійснюється відеозйомка, документування і так далі», – вважає він.

Правоохоронці відпустили затриманих через дві години після втручання Ігоря Гузя. Як відомо, вчора увечері організація «Патріот України» планувала провести акції протесту з приводу арештів своїх колег у кількох обласних центрах України. Однак у Луцьку така акція не планувалася.

Радіо Свобода


Попередня новинаІгор Гузь: На наступній сесії облради депутати повинні висловити недовіру як Войтовичу так і Клімчуку! Наступна новинаІгорю Гузю висловила подяку Соціал-Національна Асамблея