Про це заявив лідер Національного Альянсу в ефірі Волинського телебачення під час програми «Міліція – Прокуратура – Суд: співпраця чи протистояння?», що відбувається в рамках проекту Волинського прес-клубу і Волинської ОДТРК «Громадою проти корупції».

Ігор Гузь, депутат Волинської обласної ради, переконаний, що корупція в правоохоронних органах є і в достатньо великих розмірах: «Запитайте в будь-якого водія, чи є корупція в Державтоінспекції… Така ж ситуація в прокуратурі і в суді. Питання, як це вирішити – глибоке питання. Але я зробив би великий крок: впевнений, що та газета, чи телекомпанія, чи радіокомпанія, яка опублікує результати цього експерименту, збільшить кількість своїх читачів, чи глядачів, чи слухачів в десятки разів. Беремо першу сотню найбільших керівників суду, прокурат, СБУ та міліції і проводимо обстеження їхнього матеріального стану, а саме – будинки, машини і таке інше. Звіряємо це з їхньою податковою декларацією й оприлюднюємо.

Бо чиновники є людьми публічними і вони мають привселюдно про це засвідчувати. Люди не свідчать, бо бояться, що завтра працівник міліції чи прокуратури будуть якимось чином мститися. Треба створити такий механізм, який буде захищати людей від цього тиску, і тоді в десятки разів збільшиться кількість заяв щодо фактів хабарництва. Після помаранчевої революції всі очікували змін. Сьогодні корозію правоохоронних органів має і громада …Вважаю, що всім працівникам правоохоронних органів потрібно підвищити зарплату втричі. Таким чином ми не будемо виправдовувати хабарництво маленькою зарплатою. І ще одне: потрібно втричі збільшити покарання за хабарництво…».


Попередня новинаІгор Гузь: Сучасна армія повинна бути професійною Наступна новинаЗ Новим Роком та Різдвом Христовим! Слава Україні! Шановні друзі та подруги! Прийміть щирі вітання з Новим роком і Різдвом Христовим. Нехай тепло родинного вогнища зігріває наші душі й серця, нехай у кожну домівку прийдуть святковий настрій, достаток, мир і згода, віра у завтрашній день, у свою щасливу зірку. В цей різдвяний час, коли нашу землю благословляє новонароджений Ісус, іде обнова в наших душах, наших серцях, в наших помислах. Нехай його благословення обіймає вас, ваші родини і домівки. Нехай Боже Дитятко дає нам наснагу до нових звершень на славу Божу, на славу нашій рідній Україні. Бажаю Вам миру і добра, згоди та успіхів. Хай збудуться усі ваші мрії, щасливих, добрих і веселих Вам свят. Голова ВМГО «Національний Альянс» Ігор Гузь