«Повернення цензури на Волині не буде!» – таким чином прокоментував нещодавні заяви нового губернатора Бориса Клімчука депутат Волинської обласної ради, голова ВМГО “Національний Альянс” Ігор Гузь.

Новопризначений голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук на одній з нарад зазначив, що засідання депутатських комісій обласної ради відбуватимуться у закритому режимі. Нібито існує вже домовленість із головою Волинської обласної ради Анатолієм Грицюком про подібні нововведення, згідно яких – представники ЗМІ про прийняті комісіями рішення дізнаватимуться на сесіях облради.

Подібні заяви керівника області суттєво підривають демократичні засади розвитку регіону, вибудовані за останні п’ять років і свідчать про початок політики “скручування гайок”, “темників” та інш., притаманних Україні часів Кучми. Про це майже одноголосно заявили представники більшості волинських ЗМІ, для яких такі дії є нічим іншим як початком утисків та контролю влади над медіа-сектором, що суперечить чинному законодавству нашої держави.

“Заяви такого роду – це згортання існуючої свободи слова та відкритості влади, – заявив депутат Волинської обласної ради, голова ВМГО “Національний Альянс” Ігор Гузь, – Окрім того, це відкрите порушення прав журналістів, яке не має нічого спільного з демократичними цінностями та свободами”.

Також Ігор Гузь зазначив, що зробить все можливе, щоб гарантувати представникам ЗМІ присутність на всіх заходах обласної ради – засіданнях комісій, президії тощо. При потребі – їхня присутність там забезпечуватиметься силами депутатів обласної ради, що мають демократичні переконання.

“Якщо влада і тоді буде ставити перепони в даному питанні, разом із колегами ми надамо журналістам можливість стати помічниками депутатів облради і згідно закону про статус депутатів місцевої ради та регламенту роботи облради, вони зможуть безперешкодно перебувати на всіх заходах облради та ОДА”, – додав Ігор Гузь.


Попередня новинаІгор Гузь: "Величезним мінусом для області буде, якщо нею керуватиме регіонал" Наступна новинаПовернення цензури на Волині не буде!