Депутат, голова фракції партії «Фронт Змін» у Волинській обласній раді Ігор Гузь звернувся в прокуратуру області із вимогою перевірити діяльність фонду «Рідна Волинь», до якого має відношення голова ОДА Борис Клімчук та фонду «Новий Луцьк» – народного депутата України Ігоря Палиці.

У своєму зверненні Ігор Гузь зазначив, що, як свідчить аналіз повідомлень у засобах масової інформації, фондом Бориса Клімчука «Рідна Волинь» було проведено презентаційних та благодійних заходів на суму понад 1 млн. грн. При тому, що офіційні доходи голови ОДА, згідно оприлюдненої декларації про доходи, значно нижчі.

Благодійний фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк» розгорнув ще бурхливішу діяльність, а саме надав різноманітної допомоги на 2,1 млн. грн. При цьому народний депутат України Ігор Палиця, незважаючи на свій статус, декларацію про доходи досі не оприлюднив.

Відповідно до вимог Закону України «Про благодійництво та благодійні організації» посадові та службові особи органів державної влади можуть займатися благодійною діяльністю тільки в межах отриманих і задекларованих доходів.

Крім того Борис Клімчук та Ігор Палиця, іменами яких названо фонди, є потенційними кандидатами до Верховної Ради по мажоритарних округах Волині. Тож є підстава вважати, що така діяльність згаданих посадових осіб спрямована на проведення передвиборчої агітації ще до офіційного старту кампанії.

У зв’язку із цим Ігор Гузь звернувся до прокуратури області із проханням провести перевірку роботи згаданих фондів, зокрема і в частині їх фінансового наповнення, та оприлюднити дану інформацію.

«В ЗМІ неодноразово з’являлась інформація, мовляв підприємців змушують жертвувати гроші у фонд «Рідна Волинь». Чи це правда чи ні я не знаю і хотів би щоб прокуратура дала відповідь. Але те що фонд витрачає захмарні кошти на рекламу голови облдержадміністрації – це факт і мені цікаво чи це робиться законно, особливо з огляду на майбутні президентські вибори», – заявив Ігор Гузь.

Прес-служба Волинського обласного осередку
 партії «Фронт Змін»


Попередня новинаІгор Гузь відвідав Ратнівщину + ФОТОРЕПОРТАЖ Наступна новинаКількість членів «козирної» комісії Волиньради пропонують зменшити