Цим питанням повинна була б займатися держава. На жаль, політична еліта сьогодні бореться за інші речі. На наступній сесії я запропоную депутатам підтримати ініціативу заборони абортів і звернутися з пропозицією до Верховної Ради. Ця проблема більш ніж економічна…

Ми вимираємо. Суспільство сьогодні не може чітко сказати, що воно «за» заборону. Але воно має визначитися і зрозуміти, що це – першочергове питання».

1 червня у Луцьку вдруге стартувала єдина в Україні акція духовного відродження України «Збережи і захисти життя дитини», яку ініціювала Волинська обласна громадська організація «Християнський рух за життя». Її метою є збір підписів з вимогою заборони абортів в Україні.

Як зазначила на прес-конференції голова організації Антоніна Євтодюк, «заборона абортів є життєво необхідним кроком». І не лише тому, що нас уже не 42 мільйони. «Якщо Україна погоджується зі смертельною практикою регулювання народжуваності, ми не можемо говорити про гуманну державу. Українці повинні згуртуватися навколо проблеми», – переконана пані Антоніна. Вона та її однодумці свідомі того, що це – процес не одного дня, що починати потрібно із запровадження уроків християнської етики, з пропагування дошлюбної і шлюбної чистоти, загалом – із трансформації суспільної свідомості. Адже ми всі маємо право на життя, незалежно від нашого віку.

«Бог оцінює людське життя більше, ніж усі матеріальні блага світу, – зазначив протоієрей, прес-секретар Волинської єпархії УПЦ КП Віталій Собко. – Тож, коли ми вбиваємо, – піднімаємо бунт проти Бога. Батьки мають право вирішувати, будуть чи не будуть у них діти, до зачаття, після – не мають такого права».

Заступник начальника управління сім’ї, молоді та спорту Волинської ОДА Ігор Дмитришин вважає, що для донесення інформації про шкідливість абортів має бути широка інформаційна кампанія. Вже сьогодні громадські організації Волині проводять тренінги та поширюють інформаційні матеріали, але для досягнення певного результату повинна бути систематична робота.

Антоніна Євтодюк зазначила, що в Україні є багато однодумців, і що, можливо, згодом буде створено єдиний центр, який об’єднуватиме людей, небайдужих до цієї проблеми.


Попередня новинаКримські татари: з нами чи проти нас? Наступна новинаКерівництво Волинської облради звинуватили у спробі без аукціону віддати 240 гектарів землі