У Луцькій міській раді практично немає опозиції, а управлінська м’якість міського голови Миколи Романюка невдовзі почне шкодити самому ж меру, – вважає депутат Волинської облради, голова обласної організації партії «За Україну!» Ігор Гузь.

Про це Гузь сказав 28 лютого під час «круглого столу» «100 днів нової влади в Луцьку: оцінка громадських експертів».

Колишній радник міського голови та екс-депутат Луцькради Гузь вважає, що перша проблема нинішнього складу міської ради – це відсутність активної опозиції, яка може чітко вказувати на те, що робиться не так.

«Пануючі фракції «Батьківщина» і «Свобода» сьогодні контролюють Луцьку міську раду з одного боку. А з іншого – «Фронт Змін», Європейська партія, «Сильна Україна» і Партія регіонів переважно підтримують Миколу Романюка», – сказав Гузь.

«Є і «Наша Україна», яка, я до кінця не можу зрозуміти, чи вони в опозиції, чи з Романюком. Я думаю, вони визначаються», – додав депутат облради.

«І є «За Україну!», яка на сьогоднішній день все більше схиляється до опозиційної діяльності», – не забув політик і про свою політсилу.

Гузь каже, що відсутність сильної опозиції грає на користь міському голові, оскільки йому вигідно бути у діалозі з депутатами.

«В принципі в опозиції мали би бути «Батьківщина» і «Свобода», але тенденція така, що йдуть постійні переговори. Міський голова змушений домовлятися по багатьох питаннях», – каже Гузь.

Миколу Романюка Гузь називає не просто надто м’яким мером, а навіть «суперм’яким».

«Це стверджують на сьогоднішній день всі. І ця м’якість його погубить», – заявив він.

«Микола Романюк, як в тій басні про осла, коли там кусок сіна і тут кусок пшениці, і він не може визначитись куди і дохне», – додав політик. Коли після цього присутні почали сміятися, Гузь додав: «Я про ситуацію».

Дорікнув Гузь Романюку і затягуванням з вирішенням питання про членів виконкому, одним з яких міг стати і сам Ігор Гузь.

«Питання це можна було вирішити давно, і я йому це говорив в особистих розмовах. Ви маєте прийняти рішення, яке б воно не було, позитивне чи негативне», – зізнався політик.

«Оцих три місяці, що він при владі, він його виношував. Це не робота, це не позиція міського голови», – розкритикував мера депутат.

Крім того, Гузь переконаний, що персону Романюка може затьмарити його радник, колишній мер Луцька Антон Кривицький.

«Присутність «сірого кардинала» у міській раді Кривицького уже відтінює пана Романюка. Ще трошки, і екс-команда Кривицького буде керувати Романюком і не тільки», – пророкує Гузь.

Не виключає «заукраїнець» і впливів на опозицію у Луцькраді з боку голови Волинської ОДА Бориса Клімчука.

«Борис Клімчук розправився з опозицією в обласній раді, і оплотом демократії сьогодні лишається міська рада… Я думаю, що оці місяці зараз – весна, літо – Борис Петрович буде робити все можливе. А в нього є тайні агенти впливу, які будуть робити кроки для того, щоб розколоти більш-менш монолітні опозиційні фракції», – спрогнозував Гузь.

“Волинські новини”


Попередня новинаЖорстокі розборки волинських інтернет-босів Наступна новинаГузь пророкує появу нових «тушок» у Волиньраді