16 серпня депутат Волинської обласної ради Ігор Гузь разом із ініціативною групою ратнівчан вимагали в селищного голови Ратного допомогти в підведенні комунікацій до їх новозбудованих осель.

В 2007 році для 89-ти сімей селищна рада Ратного надала земельні ділянки для забудови. За умови спорудження селянами житла за свій кошт влада пообіцяли підведення усіх необхідних комунікацій. Проте за 5 років жодних робіт проведено не було. Мешканці обурені тим фактом, що не підведено навіть найнеобхіднішого – електроенергію.

Ратнівчани звернулися до депутата Волинської обласної ради Ігоря Гузя із проханням про допомогу. За їх словами, вони вже неодноразово зверталися до селищного голови, проте їх проблеми вирішено так і не було. Все на що спромоглася селищна рада – це виділити 20 тис. грн. для розробки проектно-кошторисної документації на проведення електроенергії до новозбудованих будинків. При тому, що загальна вартість даних робіт становить 800 тис. грн.

Ігор Гузь запропонував селянам зустрітися із селищним головою Володимиром Куликом та спільними зусиллями знайти можливість розпочати роботи по електрифікації будинків.

«Я вважаю, що селищна рада має віднайти в своєму бюджеті кілька сотень тисяч гривень на вирішення цієї проблеми. Я, як член бюджетної комісії, спробую залучити кошти із обласного бюджету. І лише так – спільними зусиллями ми зможемо зарадити цій проблемі», – заявив Ігор Гузь на зустрічі за участі ратнівчан та селищного голови.

Проте конструктивного діалогу із очільником селища не вийшло. Пан Кулик заявив, що рада вже виділила 20 тисяч, а решту мають знайти самі мешканці, або… кандидати в народні депутати. Це викликало хвилю обурення мешканців, які не в силах віднайти такі гроші. Адже тоді кожна родина має додатково виділити майже 9 тисяч гривень. Це при тому, що селяни вже витратилися на побудову будинків та облагородження отриманих ділянок. Крім того, це суперечить українському законодавству. Згідно якого підведення комунікацій здійснюється коштом місцевої влади.

Ігор Гузь нагадав Володимиру Кулику, що завдання місцевої влади дбати про громадян і тому селищна рада зобов’язана віднайти кошти в бюджеті та частково профінансувати роботи по підведенню електроенергії.

«Я закликаю Вас, пане Володимире, на найближчій сесії поставити питання про виділення додаткових коштів на ці роботи. А ми разом із мешканцями будинків прийдемо і переконаємо депутатів у необхідності даного рішення», – повідомив Ігор Гузь. Його слова були схвально сприйняті усіма присутніми, окрім селищного голови, який уникнув відповіді на питання про виділення додаткових коштів.

Прес-служба депутата Волиньради Ігоря Гузя


Попередня новинаОчищення... Наступна новина"Якщо людям не віддадуть борги за здане молоко – ми перекриємо міжнародну трасу", – Ігор Гузь + ФОТО