Єдиний кандидат у народні депутати від Об’єднаної опозиції «Батьківщина» та Всеукраїнського об’єднання «Свобода» по виборчому округу №21 Ігор Гузь вважає, що відеоспостереження за перебігом голосуванням  не забезпечить рівних, вільних і прозорих виборів, публічності та відкритості виборчого процесу, як на це розраховує влада.

«Веб-камери, які мають встановлюватися на виборчих дільницях, працюватимуть он-лайн лише до 20 години. Тобто сам процес підрахунку голосів фіксуватися не буде, під час якого найчастіше і відбуваються порушення та фальсифікації. А відеокамери в цей час перебуватимуть в режимі запису. Я не розумію,то для чого із державного бюджету витрачалися мільярд гривень, якщо українці не зможуть контролювати процес підрахунку. Та як і коли можна буде отримати потрібний запис? Мені так і не зрозуміла позиція влади. Ми всі хочемо демократичних виборів, а влада певно має іншу мету – проконтролювати «своїх» виборців», – заявив Ігор Гузь.

Кандидат у народні депутати Ігор Гузь закликав спостерігачів, журналістів членів ДВК, ОВК забезпечити вільні та справедливі вибори, а чесних людей – не боятися відеокамер та голосувати по совісті.

За довідкою УНІАН:  2 липня Верховна Рада України ухвалила в першому читанні і відразу в цілому Закон “Про особливості забезпечення відкритості, прозорості та демократичності виборів народних депутатів 28 жовтня 2012 року”. Закон на розгляд парламенту вніс народний депутат від Партії регіонів Владислав Забарський.

2 липня прем’єр-міністр Микола Азаров заявив, що під час виборів до Верховної Ради України на виборчих дільницях встановлять 34 тисячі відеокамер для спостереження за ходом голосування.

4 липня Верховна Рада внесла зміни до державного бюджету на 2012 рік щодо виділення майже 1 млрд грн на оснащення виборчих дільниць системами відеоспостереження.

3 серпня президент України Віктор Янукович підписав Закон №5175-VI «Про особливості забезпечення відкритості, прозорості та демократичності виборів народних депутатів України 28 жовтня 2012 року».

  Прес-служба  депутата Волиньради Ігоря Гузя


Попередня новинаВила Наступна новинаУ Ковелі до членів ДВК включили покійницю