За результатами жеребкування ОВК в місті Ковелі, квоти на формування списків ДВК по виборчому округу № 21 отримали переважно, як і по всій Україні, такі маловідомі, «технічні» партії як «Руська Єдність», «Руський блок», Всеукраїнська партія трудящих, Козацька українська партія, «Держава», Українська Національна асамблея, «Справедлива Україна», «Союз анархістів України», «Молодь до влади», Політична партія малого і середнього бізнесу, Партія пенсіонерів України, «Солідарність жінок України», Слов’янська партія і тд, котрі представляють інтереси скоріше всього однієї партії. Такий досвід із «фіктивними» партіями вже спостерігався на президентських виборах.

За допомогою так званих політичних сил Партія регіонів сформувала більшість в дільничних виборчих комісіях, яка прийматиме «потрібні» рішення. Вона настворювала «під себе» стільки «фіктивних» партій, для яких потрібно було чимало людей, щоб позакривати подання. Тому ці списки  складають претенденти, які не існують взагалі, або з інших областей України, або мертві, або які навіть і не знають, що їхні дані внесли для подання в виборчу комісію.

Наприклад, в виборчій дільниці міста Ковеля, Політична партія малого та середнього бізнесу подала людину, котра померла . Цей факт виявила голова дільниці № 071014.

«Я,як голова виборчої дільниці телефонувала до усіх членів. До Бортнік Євгенії додзвонитися не змогла, номер не відповідав. Тому я пішла за адресою і виявилося, що така людина там не проживає. Сусіди сказали, що вона померла. До однієї представниці з партії комуністів додзвонилася, але виявилося, що вона в Росії. Ще такий випадок, коли дзвонила до одного представника Козацької української партії, а потрапила в Іваничівську сільську раду», – сказала Ольга Костянтинівна.

Вона ще розповіла, що є такий представник Партії Пенсіонерів України, якому 22 роки. Номер його мобільного телефону не відповідає. Зазначила також, що багато випадків, де неправдиві мобільні телефони та адреси проживання.

Таких подібних випадків із «фіктивними» претендентами непоодинокий. У Ковельському  районі в селі Ломачівка головою комісію призначено людину із Луганської області. Людина взагалі не знає, що його обрано головою комісії.

Тому зараз активно почалася масова заміна «фальшивих» представників на реальних людей в усіх виборчих дільницях.

Всі ці факти свідчать про те, що готується фальсифікація виборів. Провладні партії готують «правильних» людей аби проводити перебіг голосування та підрахунок голосів «під себе».

  Прес-служба  депутата Волиньради Ігоря Гузя

 

 


Попередня новинаІгор Гузь вважає, що відеоспостереження під час голосування не забезпечить вільних та прозорих виборів Наступна новинаДавид проти Голіафа або чому мені потрібна Ваша допомога!