На бюджетну сесію Волинської обласної ради, що має відбутись у третій декаді грудня цього року, опозиційний депутат Ігор Гузь винесе проект рішення щодо скорочення посади одного із заступників голови Волинської обласної ради.

У проекті рішення буде запропоновано внести зміни у штатний розпис Волинської обласної ради та скоротити посаду заступника голови ради. Проект рішення буде внесено до порядку денного ради у зв’язку із необхідністю економії державних коштів та оптимізації діяльності апарату обласної ради.

Скажімо, згідно поданої декларації про доходи за 2011 рік заступник голови Волиньради Юрій Лобач отримав понад 111,9 тисячі гривень зарплатні і ще 10 077 гривень матеріальної допомоги. Інший заступник голови ради Валентин Вітер у тому ж році отримав понад 106,4 тисячі гривень заробітної плати та 9 856 гривень матеріальної допомоги. І це не рахуючи витрат на утримання секретаря та приймальні, відряджень, автомобільного обслуговування і т.д.

 «У зв’язку  із фінансовою кризою в країні, недоцільно витрачати кошти з бюджету на зарплату, надбавки, автомобіль, кабінет одразу двох заступників голови Волиньради. Скорочення однієї посади засупника голови облради дозволить зекономити понад 200 тисяч гривень на рік. А ці гроші варто спрямувати на більш важливі речі – підтримку освітянської галузі області, яка потребує негайної підтримки.», – зазначив Ігор Гузь.

Ігор Гузь переконаний, що його ініціативу, як керівника фракції Політичної партії «Фронт Змін», підтримають депутати з опозиційних фракцій ВО «Батьківщина», ВО «Свобода» та «Наша Україна», а також ті депутати котрі думаю про майбутнє Волинської області.

«Очевидно, кого залишити на посаді, а кого звільнити має запропонувати голова Волиньради Володимир Войтович, це буде правильно та закономірно», – вважає Ігор Гузь.

Прес-служба депутата Волиньради Ігоря Гузя


Попередня новинаТушка Наступна новинаДепутати Івахів, Палиця, Єрємєєв та Мартиняк голосують спільно із Партією Регіонів