Депутати-самовисуванці Степан Івахів, Ігор Палиця, Ігор Єрємєєв та Сергій Мартиняк, які були  обрані по чотирьох волинських мажоритарних округах, проголосували за представників Партії Регіонів на керівні посади в державі.

Так, завдяки, в тому числі і їх голосам, головою Верховної Ради України було обрано члена Партії Регіонів Володимира Рибака, а прем’єр-міністром його однопартійця – Миколу Азарова. Окрім волинських самовисуванців за  кандидатури регіоналів  в повному складі голосували депутати із фракцій Компартії, Партії Регіонів та сім позафракційних депутатів. Жоден представник від “Батьківщини”, “Свободи” та “УДАРу” ні за Рибака ні за Азарова не голосував.

Фактично цим голосуванням Степан Івахів, Ігор Палиця, Ігор Єрємєєв та Сергій Мартиняк продемонстрували свою відданість регіоналам і особисто Віктору Януковичу та перетворилися на “тушок”. Адже кожен із них обіцяв виборцям покращувати їх життя, але натомість підтримали кандидатуру прем’єра, який за два роки привів український народ до зубожіння.

Нагадаємо, що саме за час керування Президента Януковича, Прем’єр-міністра Азарова та Партії Регіонів вперше за 12 років працівникам бюджетних установ почали затримувати зарплату, золотовалютний фонд знизився на 25%, зросли зовнішні борги держави, а ціни на продукти та речі першої необхідності постійно ростуть. Саме завдяки ініціативі уряду Азарова було заборонено виплачувати матеріальну допомогу дітям війни, впроваджено пенсійну та податкову реформи.

Найцинічніше в цій ситуації те, що, наприклад, Степан Івахів обіцяв виборцям в жодному випадку не працювати із Партією регіонів. “Свою співпрацю в парламенті бачу лише з демократичними силами”,- запевняв він на шпальтах газети “Волинь”. Проте з першого ж дня перебування у стінах Верховної Ради забув про це, і спільно із іншими “тушками” синхронно голосував із Партією Регіонів.

Прес-служба депутата Волиньради Ігоря Гузя


Попередня новинаІгор Гузь вимагатиме скорочення посади одного з заступників голови Волиньради Наступна новинаІгор Гузь взяв участь у роботі сесії Старовижівської районної ради + ФОТО