«Закласти» викладача, який вимагає хабар, або просто їх бере – нормальне явище для свідомого студента. І якщо таких випадків буде зафіксовано кілька, то вже цьогорічна сесія може пройти без цих ганебних явищ. Таке під час круглого столу заявив начальник відділу у справах сім’ї та молоді Луцькради Ігор Гузь.

Ігор Гузь, разом із тим сказав, що розуміє страх студентів робити подібне: «Той свідомий студент, може, й хотів би боротись із цим, але він має острах, що далі йому не дадуть довчитись, оскільки між викладачами існує корпоративна солідарність».

Отож, на думку Ігоря Гузя, до цього варто долучатись не поодиноким студентам, а загалу, зокрема студентським радам, громадським організаціям тощо. Проблему, за його словами, можна буде здолати, якщо і викладач, і студент боятимуться, що їх «зловлять за руку».

А підсумовуючи дискусії, Ігор Гузь закликав свідому студентську молодь все ж не боятись, діяти злагоджено, підтримувати тих ініціативних одногрупників, які готові до того, щоб свідчити про факти хабарництво, а не трактувати їх як «стукачів».

«Так ми принаймні заженемо це явище у тінь….», – сказав Ігор Гузь, зауваживши, щоб без рішучих дій з боку свідомих студентів і викладачів з «мертвої точки» питання вирішення проблеми корупції у вишах не зрушить.

Волинська правда


Попередня новинаІгор Гузь: Я б запропонував тролейбусникам їхати в Київ до Уряду Наступна новинаЄЦ підтримуватиме на виборах Януковича, − підозрює очільник «НацАльянсу»