16569-1uДепутат Волинської обласної ради, член фракції ВО «Батьківщина» Ігор Гузь подав до секретаріату ради проект рішення «Про недовіру голові Волинської обласної державної адміністрації».

Варто зазначити, що саме сьогодні віце-прем”єр-міністр України Констянтин Грищенко представив волинській громаді нового керманича, лідера обласного осередку Партії Регіонів Олександра Башкаленка.

Зокрема в проекті рішення йдеться про наступне:

Керуючись статтею 118 Конституції України, пунктом 29 частини першої статті 43, частиною третьою статті 72 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтею 34 Закону України «Про місцеві державні адміністрації» та зважаючи на те, що голова Волинської обласної державної адміністрації призначений на посаду Президентом України Віктором Януковичем, який відповідальний за події, що відбуваються в Україні, зокрема розгул корупції, соціальну нерівність, відмову від європейського вектора зовнішньої політики України, свавілля правоохоронних органів та спецпризначенців у застосуванні сили для обмеження конституційних прав громадян на свободу мирних зібрань і висловлення своєї думки, що призвели до людських жертв на Євромайдані у м. Києві 21-23 січня 2014 року обласна рада вирішила:

1. Висловити недовіру голові Волинської обласної державної адміністрації О. Башкаленку.

2. Рішення надіслати Президенту України та опублікувати в засобах масової інформації області.

ДОКУМЕНТИ:

Подання до порядку денного чергової сесії Волинської обласної ради (pdf)

Проект рішення “Про недовіру голові Волинської обласної державної адміністрації” (pdf)

Прес-служба депутата Волиньради Ігоря Гузя


Попередня новинаКлімчук vs Башкаленко Наступна новинаМова