Голова Волинської організації партії “За Україну!” Ігор Гузь вважає неправдивою інформацію, яку поширив заступник голови Волинської облдержадміністрації Олександр Курилюк. Про це йшлося 9 червня під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань молодіжної політики, спорту та туризму.

Мова йшла про теренову гра «Звитяга», яка відбувалася цьогоріч на території Старовижівського району з 1 по 4 травня. «Я за два дні після того дізнався прикру інформацію. Мені телефонували декілька людей, що хтось поширює інформацію, що під час проведення нашої теренової гри були якісь бійки між учасниками гри та місцевими жителями.

Я знайшов можливість дізнатися і дізнався, що пан Курилюк на Координаційній раді правоохоронних органів, яка відбувалася в приміщенні Служби Безпеки України при участі поважних правоохоронців поширив неперевірену інформацію, що під час проведення цієї теренової гри були якісь неправомірні дії учасників теренової гри і місцевих жителів. Я перезвонив начальнику районної міліції,  зв’язався з районним СБУ і  мені цю інформацію перевірили і сказали, що за звітний період з 1 по 4 травня на території Старовижівського району і конкретно сіл Лісняки, Смідин, Рудка та Рудня жодних правопорушень не було зафіксовано і ця інформація не є достовірною», – обурено заявив Ігор Гузь.

За словами Гузя, якщо заступник губернатора заявляє перед правоохоронцями про такі речі, він має їх перевірити, бо «це кладе тінь на організаторів нашого молодіжного заходу. Тому для мене це прикро». Сам Олександр Курилюк відмовився під час засідання депутатської комісії дискутувати з цього приводу. За його словами, були подібні прецеденти і у минулому під час проведення «Звитяги».

«Це дискредитація мене, моїх колег. Наступного разу я буду вважати потрібне подавати до суду на вас. Тому що людина, чиновник вашого рангу повинна чітко слідкувати за тією інформацією, яку ви викладаєте. Якщо вона неперевірена, то ви в принципі мали вибачитися за такі речі», – порадив Ігор Гузь заступнику голови ОДА.

p.s. Всеукраїнська теренова гра “Звитяга-2010″ проводилась 1-4 травня 2010 року на території Старовижівського району Волинської області. Голова оргкомітету заходу – депутат Волинської обласної ради Ігор Гузь.


Попередня новинаСБУ як можливий інструмент політичних репресій Наступна новинаІгор Гузь закликав до звіту начальника волинського ДАІ