6 грудня 2012 року акредитаційна комісія Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України анулювала ліцензію Володимир-Волинського медико-технічного коледжу через численні порушення у наданні освітніх послуг.

Усіх студентів спеціальностей, ліцензії яких анульовано, мали перевести до інших навчальних закладів на ті самі спеціальності. Однак, до сьогоднішнього дня 13 студентів, які забрали документи з Володимир-Волинського коледжу не мали змоги продовжити навчання, тому що ті навчальні заклади, куди їх перевели, відмовилися їх приймати, аргументуючи відсутністю ліцензійних місць.

Батьки студентів Волинського медико-технічного коледжу звернулися із цією проблемою до депутата Волиньради Ігоря Гузя.

Минулої п’ятниці, 15 лютого, Ігор Гузь запросив батьків студентів на засідання  круглого столу, присвяченого проблемам освіти і науки у Волинській області, на якому була присутня народний депутат України, голова Комітету Верховної Ради з питань науки і освіти Лілія Гриневич.

Після завершення круглого столу, Ігор Гузь разом із батьками пішли до заступника голови Волинської облдержадміністрації Олександра Курилюка. «В понеділок почнемо вирішувати це питання, а діти нехай йдуть на навчання у ті заклади, куди їх розподілили. Якщо проблема не буде вирішена, будьте готові приїхати сюди ще раз, підемо до Клімчука», – сказав Ігор Гузь звертаючись до батьків.

19 лютого в Облдержадміністрації зібралися директори медичних закладів Луцька, Ковеля та Ківерець, начальник управління освіти і науки Волинської ОДА Олександр Хоміч, начальник управління охорони здоров’я Волинської ОДА Ігор Ващенюк, заступник голови облдержадміністрації Олександр Курилюк, щоб остаточно вирішити проблему стосовно 13 студентів із Володимир-Волинського медико-технічного коледжу.  Учасники наради спільно прийняли рішення, що дев’ять студентів будуть навчатися у Луцькому медичному коледжі, четверо у Ковельському медколеджі.

Але питання по Володимир-Волинському коледжі залишається відкритим, бо у цьому закладі навчалося більше двохсот студентів.

20 лютого до громадської приймальні депутата Волиньради Ігоря Гузя приїхало ще 16 батьків студентів із Володимир-Волинського медколеджу за допомогою.

Батьки повідомили, що директор навчального закладу Надія Дем’янівна Стеценко не віддає документи, переховується, втікає від них. Через це, діти не мають змоги навчатися, бо у Володимир-Волинському коледжі заняття фактично не проводяться.

«Влада не поспішає вирішувати проблему, хоча це їхній прямий обов’язок. Вона тільки змушує людей оббивати пороги кабінетів, щоб добитися правди»,  – сказав Ігор Гузь.

Ігор Гузь з батьками домовилися до того, що вони прийдуть на завтрашнє засідання сесії обласної ради.

Сьогодні 20 лютого, о 13:00 стало відомо, що Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України не буде здійснювати жодних дій, поки не буде прийняте рішення суду. Відповідно доля двохсот студентів залишається у «підвішеному» стані.

Батьки ж студентів не вірять, що рішення суду буде справедливе і вимагають негайного вирішення питання.

Завтра, 21 лютого, о 9:00 у холі Волинської обласної ради відбудеться прес-конференція з цього питання за участю батьків студентів Володимир-Волинського медико-технічного коледжу. 

   Прес-служба депутата Волиньради Ігоря Гузя


Попередня новинаЕлекторальні карти виборчого округу №21 Наступна новинаБорис Клімчук намагався не впустити Ігоря Гузя до свого кабінету та погрожував викинути із приміщення облради + ФОТО/ВІДЕО