Сьогодні, 21 лютого, голова облдержадміністрації Борис Клімчук не забажав, щоб депутат Волиньради Ігор Гузь був присутній під час розмови із батьками студентів Володимир-Волинського медико-технічного коледжу.

Батьки намагалися зустрітися  із губернатором області, щоб той допоміг їм вирішити проблему із навчанням їхніх дітей.

Батьки та журналісти разом із Ігорем Гузем пішли до  голови ОДА Бориса Клімчука.

Проте, Борис Петрович чомусь не захотів, щоб під час наради у його кабінеті був присутній депутат Ігор Гузь. Почав силоміць його виштовхувати. Однак батьки студентів наполягли на тому, щоб Ігор Володимирович був присутній, бо він допомагає їм у цій справі.

Зрештою, Борис Клімчук дозволив депутатові увійти.

ВІДЕО належить Центру Політичного Аналізу та Виборчого Консалтингу

 

Губернатор області запевнив батьків, що питання вирішене і вони можуть спокійно відпускати дітей, у ті навчальні заклади, куди їх перевели. Зокрема зазначив, що питання із ліцензією і судами його справа, а не їхня.

Батьки в свою чергу,  недовіряючи сказали, що якщо їх знову виженуть із тих закладів, вони приїдуть в облдержадміністрацію ще раз.

Перед цим відбулася прес-конференція  у холі Волинської обласної ради щодо  Володимир-Волинського медико-технічного коледжу.

Ігор Гузь під час прес-конференції розповів присутнім журналістам проблему, з якою стикнулися батьки дітей, які навчаються у цьому закладі.

Нагадаємо, що 6 грудня 2012 року акредитаційна комісія Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України анулювала ліцензію Володимир-Волинського медико-технічного коледжу через численні порушення у наданні освітніх послуг.  Усіх студентів спеціальностей, ліцензії яких анульовано, мали перевести до інших навчальних закладів на ті самі спеціальності.

«Минулої п’ятниці відбувся круглий стіл з питань проблем в освіті на Волині за участю народного депутата Лілії Гриневич, вона почула про  цю складну ситуацію. По гарячих слідах, ми відразу пішли до пана Курилюка. Домовилися, що з понеділка питання зніметься. Відповідно у понеділок відбулася нарада із Олександром Хомічем, паном Ващенюком, директорами Луцького, Ковельського медколеджів, де прийняли рішення, що тринадцятеро дітей будуть навчатися  у цих освітніх закладах », – повідомив Ігор Гузь.

Сказав, що у вівторок до його приймальні приїхало ще 16 батьків студентів із Володимир-Волинського медколеджу за  тією ж допомогою.

 Батьки розповіли йому, що директор навчального закладу Надія Дем’янівна Стеценко не віддає документи, переховується, втікає від них. Через це, діти не мають змоги навчатися, бо заняття у вузі фактично не проводяться.

Матір одніє студентки розповіла, що вчора її дочка була на заняттях у Луцькому медколеджі, але після другої  пари прийшло керівництво закладу і сказало, щоб студенти із Володимир-Волинська покинули аудиторію.

Ігор Гузь повідомив, що вчора телефонували із Міністерства освіти і науки, і повідомили, що рішення стосовно переведення студентів цього коледжу не буде прийняте, поки суд остаточно не розбереться із цією справою.

Батьки ж студентів не вірять, що рішення суду буде справедливе і вимагають негайного вирішення питання.


 Прес-служба депутата Волиньради Ігоря Гузя


Попередня новинаІгор Гузь: "Більше двохсот волинських студентів викинули на вулицю!" + ФОТО Наступна новинаУ громадську раду при Волинській ОДА не взяли «інакодумців», - депутат Ігор Гузь