Цілком можливо, що вже у вересні визначному діячу національно-визвольного руху України Мелетію Семенюку присвоять звання «Почесного громадянина Волині». З таким проханням до голови обласної ради Анатолія Грицюка звернувся голова Горохівської ради Ярослав Довгополов. Варто сказати, що це питання піднімається вже не вперше.

Нещодавно, 12 червня 2007 року, на сесії Волинської обласної ради було піднято питання про необхідність посмертного присвоєння звання «Почесний громадянин Волині» визначному діячу національно-визвольного руху України, голові Крайового Братства ветеранів ОУН-УПА імені Клима Савура Мелетію Семенюку.

З такою пропозицією до депутатів звернувся наймолодший депутат облради, лідер молодіжної організації «Національний Альянс» Ігор Гузь, який вважає, що саме таким чином варто вшанувати пам‘ять видатного українця.

Для того, щоб таке рішення було прийнято депутатами обласної ради, потрібно, щоб із такими пропозиціями звернулись районні ради.

Радує, що перші кроки у цьому напрямку вже зроблено. Так, на останній сесії Горохівської районної ради місцевий депутатський корпус прийняв рішення звернутись до голови обласної ради Анатолія Грицюка, якому було надіслано відповідний лист з проханням розглянути пропозицію посмертно присвоїти Мелетію Семенюку звання «Почесний громадянин Волині».

Хочеться вірити, що невдовзі депутати Волинської обласної ради, врахують заслуги Мелетія Семенюка перед українським народом і приймуть єдиноправильне рішення.


Попередня новинаІгор Гузь: «Відновлення поховань українців за кордоном – наш святий обов’язок» Наступна новинаІгор Гузь: Головне у молодіжній політиці – патріотичне виховання