Нещодавно на Ратнівщину завітав народний депутат України Геннадій Москаль, який разом із депутатом Волинської обласної ради Ігорем Гузем зустрівся із жителями села Велимче.

На зустріч зібралося понад двісті селян. Геннадій Москаль коротко охарактеризував загальнополітичну ситуацію в країні. Він повідомив, що на сьогодні опозиції дуже важко працювати в парламенті, адже всі законопроекти які подаються від опозиційних депутатів і які здатні вирішити проблеми селян блокуються більшістю. Без розгляду лишилося багато законопроектів, які можуть врятувати українське село від остаточного вимирання.

На думку депутата головне для села – це коли кожен селянин зможе свій врожай продати і отримати за нього гідну оплату. «Тоді місцеві сільський та районний бюджети зможуть і ремонт в школі провести і освітлення на вулиці забезпечити, без чиїхось подачок», – заявив Геннадій Москаль.

Депутат Волинської обласної ради Ігор Гузь підтвердив, що нажаль, сьогодні влада замість того щоб допомагати селу фактично знищує його. На Волині відбувається так звана оптимізація лікарських та освітніх закладів, а фактично – скорочення персоналу, а подекуди і закриття установ.

«Я знаю, що така ж проблема є і у вашому селі – звернувся Ігор Гузь до селян – Тут дільничну лікарню перепрофілювали в денний стаціонар. Я пропоную зараз тут спільно вирішити як ми можемо відстояти вашу лікарню», – заявив Ігор Гузь.

Велимчанці активно підтримали пропозицію депутата і одноголосно вирішили провести позачергову сесію сільради яка має розглянути питання функціонування медичної установи як дільничної лікарні. В свою чергу Геннадій Москаль повідомив, що він звернеться до міністра охорони здоров’я із вимогою втрутитися і повернути Велимчанській лікарні статус дільничної. Ігор Гузь пообіцяв тримати питання лікарні на контролі і інформувати селян про хід справи. Також він зобов’язався приїхати на сесію Велимчанської сільської ради та підтримати депутатів у їх боротьбі.

«В першу чергу ви – місцеві депутати – маєте прийняти рішення про відновлення роботи дільничної лікарні, адже без вашого рішення ні закрити заклад ні відновити його роботу неможливо», – повідомив Ігор Гузь.


Попередня новинаПрогноз Наступна новинаІгор Гузь: «На жаль, окремі депутати Шацької райради не захотіли захистити українську мову»