27 вересня у місті Ковелі із короткочасним візитом перебував офіційний спостерігач від Сполучених Штатів Америки Гартнер Марк Брендон. Міжнародний представник  спостерігатиме за виборчим процесом до Верховної Ради у 21 виборчому окрузі.

Приїхавши до Ковеля, Гартнер Марк Брендон зустрівся із представниками штабу кандидата у народні депутати від Об’єднаної опозиції «Батьківщина» та Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Ігоря Гузя.

Під час зустрічі обговорили основні питання організації та проведення парламентських виборів у виборчому окрузі №21. Зокрема, спостерігача з США цікавило –  який рейтинг у кандидата від опозиції, хто є основними опонентами Ігоря Гузя, чи є факти підкупу виборців,  як сформувалися списки членів ДВК.

Коментуючи ситуацію щодо виборчого процесу в окрузі, координатор штабу розповів, що виборчий процес відбувається активно. Кампанія в окрузі є специфічною, переважає більшість сільського населення. Тому, Ігор Гузь проводить багато зустрічей по селах. Зазначив, що Ігор Гузь на сьогоднішній день є лідером на окрузі згідно соціологічного опитування, проведеного агенцією «Форум». Також розповів, що порушення під час виборчого процесу, на жаль,  є: від зловживання кандидатами адміністративним ресурсом, так і до прямого підкупу виборців.

Офіційний спостерігач від США Гартнер Марк Брендон сказав, що працюватиме протягом виборчого процесу. Він оцінюватиме вибори в Україні чи відповідатимуть вони міжнародним стандартам демократичних виборів, слідкуватиме за передвиборчою кампанією, роботою політичних штабів.  Він зазначив, що займатиме нейтральну сторону.

По завершенню зустрічі,  сторони домовилися про подальшу співпрацю, що сприятиме забезпеченню реалізації та захисту конституційних виборчих прав жителів виборчого округу № 21.

 Прес-служба  депутата Волиньради Ігоря Гузя


Попередня новина «Батьківщина» виключила зі свого складу депутатів-«тушок»+ ДОКУМЕНТ Наступна новинаВила