11 жовтня,  у четвер,  на підставі особистих заяв кандидатів Центральна виборча комісія своєю постановою скасувала реєстрацію кандидатів в народні депутати України Денисовця В.В., Ковтача П.В., Колеснікової Ж.В., Потапчука В.Ю. та Рудчика І.М., які балотуються в одномандатному виборчому окрузі № 21 як самовисуванці.

Така масова відмова від політичної боротьби закономірна, адже всі ці, тепер вже екс-кандидати, на думку політичних експертів були «технічними» кандидатами партії влади. Їх завданням – використати свій ефірний час на телебаченні та радіо, який надається безкоштовно за рахунок коштів державного бюджету, для агітації не за себе, а за Партію регіонів. Крім того, від таких кандидатів влада намагається подати якомога більше членів дільничих виборчих комісій, які зрозуміло, що будуть працювати на партію влади.

І хоча офіційно всі ці кандидати балотувалися як самовисуванці, те що вони мають відношення до провладної партії говорить хоча б той факт, що троє з них, а саме: Василь Денисовець, Петро Ковтач та Ігор Рудчик є членами Партії регіонів.

Тепер, використавши усі можливості, які держава безкоштовно надає кандидату для агітації та впливу на виборчий процес, ці «самовисуванці» знялися з перегонів, для того щоб не відбирати голоси у єдиного провладного кандидата, ще одного так званого самовисуванця – Степана Івахіва. Який, до речі, теж до останнього часу був активним членом Партії регіонів і залишив її лише за півтора місяці до виборів.

Прес-служба депутата Волиньради Ігоря Гузя


Попередня новинаСподіваюсь на мудрість своїх земляків Наступна новинаАктивістів «Батьківщини» силою виштовхали з громадської приймальні Степана Івахіва/ВІДЕО