Депутат Волинської обласної ради від партії “За Україну!” Ігор Гузь заявив, що на Волині діє група комсомольських екстремістів. Він вважає, що Служба безпеки України повинна звернути увагу на діяльність цієї організації. Про це Гузь заявив в ефірі телеканалу ТВі, коментуючи розстріл із вогнепальної зброї волинськими комсомольцями портретів Степана Бандери і Романа Шухевича.

Політик нагадав подію 24 серпня, коли пенсіонерка (Галина Швидка – ред.) пошкодила стрічку на вінку, який президент Віктор Янукович поклав до пам’ятника Тарасу Шевченку, і її за це посадили на десять діб.

“А тут люди зі зброєю в руках розстрілюють портрети, зухвало це демонструють, і їм за це нічого немає”, – обурився Гузь.

За його словами, на Волині діє група екстремістів. “На них має звернути свою увагу Служба безпеки України. Там же є відділ, який займається подібними напрямками роботи”, – зауважив депутат.

Крім того, як повідомив Гузь у коментарі Gazeta.ua, свій депутатський запит на ім’я генпрокурора Віктора Пшонки “щодо вжиття заходів для належного розслідування протиправних дій групи осіб, які, називаючи себе комсомольцями і комуністами Волині, з метою пропагування екстремізму, насилля, політичної нетерпимості, провокування порушення громадського спокою і порядку поширювали відзняті за їхньої участі відеоролики, на яких вони розстрілюють з вогнепальної зброї портрети Степана Бандери та Романа Шухевича”, подав “нунсівець” В’ячеслав Кириленко.

“Ознайомлення з зазначеними вище відеоматеріалами, навіть без додаткового розслідування, дозволяє зробити висновок, що дії так званих “комсомольців” містять ознаки злочинів, за які законодавством передбачена кримінальна відповідальність”, – зазначив Кириленко.

На його переконання, правоохоронці непрофесійно і недбало поставилися до необхідності належним чином розслідувати вищезгаданий факт.

“Вимагаю вжити заходів для повного та всебічного розслідування фактів, викладених у цьому депутатському запиті, та притягнення до відповідальності осіб, винних у порушенні законодавства”, – йдеться у зверненні Кириленка.

 Денис Тимошенко http://gazeta.ua


Попередня новинаДепутати не захотіли тиснути на луцьку мерію + список боягузів Наступна новинаІгор Гузь вимагає зберегти культурно-просвітницький центр у Ковелі