3 жовтня, у місті Луцьку відбулась спільна прес-конференція Національного Альянсу та Всеукраїнського Об’єднання «Свобода» з питань підготовки та проведення 14 жовтня 2006 року маршу УПА у Києві. Як повідомили на прес-конференції, до 64-ої річниці створення Української Повстанської Армії праві сили планують провести в Києві так званий Марш УПА. В програмі заходу: мітинг та урочиста хода ветеранів визвольних змагань.

Крім того, наразі тривають перемовини з рядом українських виконавців про проведення святкового концерту. Варто зазаначити, що декілька років поспіль на заваді проведенню подібних заходів стояли ліві сили. Тому спираючись на гіркий досвід, організатори прес-конференції мають на меті змобілізувати усі свої сили, щоб саме цього року марш відбувся вдало.

Як повідомили на прес-конференції, до 64-ої річниці створення Української Повстанської Армії праві сили планують провести в Києві так званий Марш УПА. В програмі заходу: мітинг та урочиста хода ветеранів визвольних змагань. Крім того, наразі тривають перемовини з рядом українських виконавців про проведення святкового концерту. Варто зазаначити, що декілька років поспіль на заваді проведенню подібних заходів стояли ліві сили. Тому спираючись на гіркий досвід, організатори прес-конференції мають на меті змобілізувати усі свої сили, щоб саме цього року марш відбувся вдало.

Лідер Національного Альянсу Ігор Гузь на прес-конференції зазначив: «Ми маємо інформацію про бажання деяких шовіністичних організацій зірвати цей захід. Тому звертаємось до міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка проявити свій патріотизм і забезпечити безпеку проведення маршу в місті Києві 14 жовтня.»

Організатори прес-конференції звернулись до місцевих бізнесменів посприяти перевезенню людей до міста Києва, а також до обласної, міських та районних рад Волинської області з проханням направити листи до Президента України Віктора Ющенка та Верховної Ради з вимогою визнати воїнів ОУН-УПА на державному рівні.

В рамках підготовки майбутнього маршу на Волині розпочалось розповсюдження агітаційної продукції, яка закликає усіх не байдужих взяти участь у заході.

Інформаційний відділ Волинської організації «Національний Альянс»


Попередня новинаНаціональна мобілізація у Івано-Франківську! Наступна новинаІгор Гузь: "УПА буде визнано!"