26 вересня 2012 року  кандидат у народні депутати України Степан Івахів проводив відкриту публічну зустріч із виборцями за адресою м. Ковель вул. Смірнова, 1.  На цій зустрічі були присутні прихильники партії «Батьківщина» Антонюк Анна та Бублій Андрій, які окрім того на волонтерських засадах допомагають кандидату в народні депутати України Ігорю Гузю, здійснювати передвиборчу агітацію. Під час зустрічі волонтери задали питання Степану Івахіву: чи правда те, що він до недавнього часу був членом Партії регіонів? Очевидно дане питання кандидату не сподобалося, він відповів на нього нервово та агресивно.

Після закінчення зустрічі Степан Івахів разом із охоронцем підійшов до Антонюк Анни та Бублія Андрія і почав погрожувати їм. За словами волонтерів, він сказав дослівно: «Ви не уявляєте, який вплив я маю. Після виборів вас можуть і побити,  і зґвалтувати!».

«Ці люди є моїми помічниками, як кандидата у народні депутати України, активістами Об’єднаної опозиції «Батьківщина», тому дані слова Степана Івахіва я розцінюю як тиск на них по політичних мотивах та неприховане залякування та погрози. Ці активісти вже написали заяву в міліцію і я сподіваюсь, що правоохоронці належно відреагують на ці факти правопорушень», – заявив Ігор Гузь – кандидат в народні депутати України від Об’єднаної опозиції «Батьківщина».

Це не перший факт погроз з боку олігарха Івахіва. 11 вересня під час зустрічі Степана Івахіва із виборцями в селі Зоряне Ратнівського району, він погрожував помічнику-консультанту Ігоря Гузя Андрію Михайловичу Бокочу, який задав йому питання, що стосувалося його виборчої програми, після чого зав’язалася дискусія. Після зустрічі Івахів підійшов до Андрія Бокоча і заявив йому, що після виборів він «ще поспілкується з ним, але вже по-іншому».

Не менш агресивно себе поводить і оточення олігарха. Під час зустрічей в дворах міста Ковеля, охоронці Івахіва погрожують активістам «Батьківщини», які приходять на цей публічний захід, судовими позовами за… переслідування їх провладного кандидата, хоча люди прийшли просто послухати виступ олігарха.

А нещодавно керівник виборчого штабу Івахіва,  Валерій Черкаска намагався за допомогою міліціонерів вилучити агітаційну продукцію Ігоря Гузя у агітаторів «Батьківщини». Як повідомили Богдан Бальбуза та Дмитро Зінченко, які в четвер в місті Ковелі розповсюджували листівку із біографією кандидата від об’єднаної опозиції Ігоря Гузя, Валерій Черкаска, викликав наряд міліції та вимагав вилучити брошуру про опозиційного кандидата мовляв, суд заборонив її розповсюджувати. Хоча ніякого рішення суду і навіть судового засідання по цьому питанню не було. Тому міліціонери і сам пан Черкаска пішли ні з чим.

Всі ці факти свідчать про те, що Степан Івахів у своїй виборчій кампанії вдається до погроз, тиску та залякування людей, які підтримують кандидата від Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Ігоря Гузя.

«Я звернувся до Генерального прокурора України, міністра внутрішніх справ та Службу безпеки України із вимогою притягнутися до відповідальності Степана Івахіва та тих його працівників, які погрожували моїм помічникам та активістам «Батьківщини». Якби Степан Петрович погрожував мені, то це одна справа, але ж він погрожує молоді, дівчатам, жінкам! Це не законно і навіть не по-чоловічому», – заявив Ігор Гузь, кандидат в народні депутати від Об’єднаної опозиції «Батьківщина».

До слова, в останні тижні окрім погроз активістам «Батьківщини», в Ковельському районі почастішали випадки знищення агітаційної продукції кандидата від опозиції Ігоря Гузя.

Прес-служба кандидата в народні депутати України

Ігоря Гузя


Попередня новинаІгор Гузь провів понад сто зустрічей на Ратнівщині Наступна новинаПроти Ігоря Гузя використовують «чорний піар»