У грудні 2006 року було прийнято луцький міський та волинський обласний бюджети. В обох суми на фінансування молодіжної політики зросли у кілька разів. Чи не найбільша заслуга у цьому саме молоді, яка до останнього відстоювала свої інтереси. Як відомо, у березні 2006 року за ініціативи наймолодшого депутата Волинської обласної ради, голови Всеукраїнської обласної організації «Національний Альянс» Ігоря Гузя було створено нову постійну депутатську комісію з питань молодіжної політики, спорту та туризму.

Одним із пріоритетних завдань комісії стало збільшення фінансування з обласного бюджету молодіжних організацій Волинської області. Для лобіювання інтересів молоді у грудні відбулися зустрічі представників Молодіжної громадської ради при обласному управлінні у справах сім’ї, молоді та спорту, лідерів громадських організацій з Головою Волинської облдержадміністрації Володимиром Бондарем. Результат не примусив довго на себе чекати.

Якщо порівняти розмір фінансування профільних структур за 2006 рік та заплановані кошти в обласному бюджеті на 2007 рік, то можемо стверджувати, що завдання було успішно виконане. Минулого року на реалізацію молодіжної політики було виділено 86 тис. гривень, цьогоріч сума зросла майже втричі і становить 204 тис. гривень.

Неабияким досягненням можна вважати і збільшення фінансування молодіжних програм у міському бюджеті. У 2006 році на молодіжну політику було виділено 100 тис гривень. Планувалось, що у 2007 році фінансування сягне позначки 115 тис. гривень, про що молодіжних лідерів повідомили 5 грудня на круглому столі у Луцькому міськвиконкомі. Однак присутній там Ігор Гузь висловив думку, що цілком реальною є сума у 200 тис., а то і 250 тис. гривень, і запропонував звернутися з проханням підтримати активну молодь до міського голови Богдана Шиби. Щоб вимоги про необхідність збільшення фінансування з міського бюджету не виглядали голослівними, представники молодіжних організацій подали низку проектів із зазначенням коштів, потрібних для їх реалізації. Як результат -на цю галузь виділено 250 тис. гривень.

Як зазначив Ігор Гузь, збільшення фінансування є результатом спільних скоординованих дій представників різних молодіжних організацій. Це також сприятиме підтримці позитивного іміджу влади як такої, що йде назустріч молодіжній ініціативі. „За умов перевиконання бюджетів у 2007 році будемо намагатись переконати депутатів усіх рівнів у необхідності дофінансування молодіжної політики,” – сказав молодий депутат.

Прес-служба ВОО «Національний Альянс»


Попередня новинаІгор Гузь: „День Свободи я святкуватиму завжди!” Наступна новинаМузичну школу №1 повернуто у комунальну власність Луцька