Нарешті 27 грудня було підписано договір про купівлю-продаж частини приміщення музичної школи № 1 у комунальну власність міста Луцька. Свої підписи під договором поставили власниця Луцького міського дитячого центру раннього інтелектуально-естетичного розвитку Світлинка» Тетяна Кривицька та Луцький міський голова Богдан Шиба. Протягом майже двох років тривала запекла боротьба колективу ДКП «Луцької дитячої міської музичної школи № 1» за своє приміщення. Його частину було приватизовано Тетяною Кривицькою, донькою колишнього мера Луцька Антона Кривицького, для створення дитячого центру раннього інтелектуально-естетичного розвитку «Світлинка».

Увесь цей час працівники та учні перебували у постійній напрузі та очікуванні завершення судової тяганини. Навряд чи ця справа набула б такого широкого розголосу і закінчилась так успішно, якби вчасно не втрутилась громадськість. У лютому 2006 року до боротьби трудового колективу Луцької музичної школи №1 приєдналась молодіжна організація «Національний Альянс». Її керівник, депутат Волинської обласної ради Ігор Гузь (на той час – депутат Луцької міської ради) неодноразово заявляв про незаконність привласнення Тетяною Кривицькою 300 кв.м нежитлового приміщення по вул. Кривий Вал, 13, де знаходиться «Світлинка», і наполегливо вимагав у тодішнього мера Антона Кривицького їх негайного повернення. Саме Національний Альянс не дав затихнути цій справі і постійно інформував громадськість Луцька про перебіг подій.

У результаті тривалого протистояння та ряду заходів школа нарешті знову належить місту.

Довідка: 14 лютого представники трудового колективу, члени Національного Альянсу, депутати місцевих рад на чолі з керівником Національного Альянсу Ігорем Гузем завітали на щотижневу оперативну нараду у стінах Луцького міськвиконкому, яку проводив тодішній мер з вимогами повернути приміщення. Нараду було зірвано.

14 лютого представники трудового колективу, члени Національного Альянсу, депутати місцевих рад на чолі з керівником Національного Альянсу Ігорем Гузем завітали на щотижневу оперативну нараду у стінах Луцького міськвиконкому, яку проводив тодішній мер з вимогами повернути приміщення. Нараду було зірвано.

2 березня 2006 року сесія Луцької міської ради прийняла рішення про купівлю частини приміщення музичної школи в Тетяни Кривицької, яку вона оцінила у 185 тис. гривень.

14 вересня Луцьку міську раду було повідомлено через приватного нотаріуса пані Тетяни про зміну умов купівлі. Власниця «Світлинки» вимагала уже 1 млн. гривень, що перевищувало попередню суму майже на 800 тис. гривень.

23 вересня відбулася прес-конференція за участю трудового колективу музичної школи та керівника Національного Альянсу, депутата Волинської обласної ради Ігоря Гузя, які заявили про намір відстоювати свої права до кінця.

27 грудня частину приміщення Луцької музичної школи повернуто у комунальну власність за попередньо домовленою ціною у 185 тис. гривень

Прес-служба ВОО «Національний Альянс»


Попередня новинаУ 2007 році фінансування молодіжної політики суттєво збільшено Наступна новинаНаціональний Альянс та „Свобода” обговорили можливості співпраці