Щороку в кінці літа Смідин святкує День села. Традиційно на це свято збираються не лише жителі Смідина, а й навколишніх сіл. Мами беруть із собою дітей, дружини – чоловіків і рушають у центр села справляти гуляння.

Цьогоріч свято розпочалося із турніру по футболу. Між собою змагалися команди з сусідніх сіл. Гості свята активно вболівали кожен за свою команду, тому емоційні баталії тривали не лише на футбольному полі, але й на імпровізованих трибунах. Турнір видався цікавим та видовищним і вболівальники отримали масу задоволення від гри.

 Одночасно із спортивним змаганням відбувався конкурс між господинями сусідніх сіл. Вони мали як найкраще облаштувати  імпровізовану «оселю», в якій готували смачні страви української кухні. Найкращих визначала спеціальна комісія, а після її вердикту продегустувати наїдки могли всі бажаючі. Паралельно місцеві козаки готували рибну юшку, яку охоче розбирали сміденці.

Урочиста частина святкувань розпочалася після завершення футбольнього турніру. Із вітальним словом виступив сільський голова та священник, який помолився за здоров’я сміденців.

Після цього, слово взяв Ігор Гузь – депутат Волинської обласної ради, кандидат в народні депутати України від Об’єднаної опозиції «Батьківщина». До слова, сам він є родом із цього села, тут проживає вся його родина по батьковій лінії. Тому глядачі зустрічали депутата гучними оплесками

«Від щирого серця вітаю вас із Днем села нашого рідного Смідина. Щороку приїжджаю сюди, бо для мене важливо бути тут разом з вами, відчувати вашу підтримку у своїй роботі в обласній раді. Сподіваюсь, що ви підтримаєте мене і під час виборів до Верховної Ради, в яку я балотуюсь від Об’єднаної опозиції «Батьківщина», – сказав Ігор Гузь.

Після виступу депутата перед присутніми заспівали та затанцювали  артисти заслуженого ансамблю пісні й танцю «Колос» з смт Торчин. Протягом двох годин ансамбль дарував смідинцям хороший настрій. У багатьох слухачів виступили сльози на очах  від споминів навіяними піснями «Колоса».

По завершенню офіційної частини, на тих хто почуває себе молодим чекала дискотека та чимало цікавих конкурсів.

Прес-служба депутата Волиньради Ігоря Гузя

 


Попередня новинаУ Ратному відбулася святкова дискотека до Дня Незалежності України + ФОТО Наступна новинаІгор Гузь взяв участь у засіданні позачергової сесії Ратнівської районної ради + ФОТО