14 червня, в Ковелі, за участі депутата Волинської обласної ради Ігоря Гузя, відбувся круглий стіл, під час якого експерти обговорили виборчу програму Об’єднаної опозиції «За Батьківщину».

На початку зустрічі Ігор Гузь повідомив присутнім, що наразі проводиться всеукраїнське обговорення програми опозиції «Справедлива держава. Чесна влада. Гідне життя». Метою такого широкого вивчення громадської думки, за словами депутата, є бажання опозиційних лідерів йти на вибори із програмою яка дійсно буде відображати потреби українців.

«Сьогодні подібні обговорення відбуваються в різних куточках нашої держави. Кожна думка висловлена експертами, політиками, громадськими діячами, чи просто громадянами фіксується і буде враховуватися при остаточному формуванні програми, яка невдовзі буде прийнята на форумі опозиції. Також свої зауваги та пропозиції можна висловити на офіційних сайтах партій «Фронт Змін» та Батьківщина», які спільно йтимуть на вибори в жовтні», – повідомив Ігор Гузь.

Під час зустрічі присутні велику увагу приділили проблемам селян та відображення їх потреб в програмі опозиції. Зокрема, була висловлена позиція, що необхідно чітко прописати на який термін буде продовжено мораторій на продаж землі та прописати чіткі умови оренди сільськогосподарських угідь в селян, адже для них це чи не єдиний спосіб заробітку.

На думку фермера Степана Чабана окрім земельних питань в програмі має бути описано реформування державного апарату країни. Зокрема має бути скорочено кількість чиновників, та проведено їх люстрацію, а також потрібно прописати чітку процедуру відкликання депутатів, починаючи від рівня сільської ради і закінчуючи Верховною Радою.

Також на думку присутніх необхідно з перших днів роботи нового парламенту змінити принцип формування державного бюджету, коли всі кошти спочатку забираються в Київ, а вже потім розподіляються регіонам.
Всі думки висловлені присутніми під час круглого столу було зафіксовано і депутат облради Ігор Гузь пообіцяв, що обов’язково озвучить їх при формуванні остаточного варіанту виборчої програми Об’єднаної опозиції «За Батьківщину».



Прес-служба Волинського обласного штабу
Об’єднаної опозиції «За Батьківщину»


Попередня новинаГазета «Слово Волині» не написала жодного слова про скандальну зустріч з Ігорем Гузем Наступна новинаЗахистити мову може лише загальна мобілізація українців!