У четвер, 16 серпня, перед районною державною адміністрацією у Ратному відбулася акція «Геть молочну мафію!». Уже вдруге мешканці селища пікетують місцеву владу, аби  та втрутилася і допомогла їм отримати гроші, які боргують молокопереробні підприємства за здане молоко.

ПРаТ «Ратнівський молокозавод» не розрахувалося із селянами в період із січня цього року на суму понад 3 млн. грн. Люди побоюються, що не отримають своїх грошей взагалі, адже за їх інформацією підприємство хочуть зробити банкрутом і таким чином отримати підставу не виплачувати людям зароблені гроші.

За участю депутата обласної ради Ігоря Гузя, близько 100 селян пікетували райдержадміністрацію, вимагаючи справедливості. Селяни в руках тримали плакати: «Поверніть селянам гроші», «Чому молоко дешевше за воду?», «Корови не винні, що при владі барани», «У чиїй кишені гроші за молоко?», «Цінуйте нашу працю», «Останнє попередження» тощо.

До мітингувальників  вийшов заступник голови Ратнівської райдержадміністрації Микола Федорович Михалевич, який повідомив, що за його інформацією, гроші не виплачуються тому, що молочна продукція не реалізується. У підтвердження цього він зачитав лист від прем’єр-міністра України Миколи Азарова. У ньому ішлося про те, що зараз відсутній попит на молоко у ісламських країнах та Азії оскільки там триває місяць рамадан. Така заява чиновника викликала хвилю обурення в мешканців Ратне, адже абсурдність відповіді була очевидною.

«У районі – влади немає. Чому? Тому, що з січня цього року нечесні бізнесмени не платять людям гроші за молоко, а влада до цього часу нічого не зробила щоб допомогти людям. Вони лише зачитують відписки про місяць рамадан»,  – зазначив Ігор Гузь.

Не отримавши жодної адекватної відповіді від місцевих чиновників, селяни поїхали до Луцька, щоб зустрітися безпосередньо із головою облдержадміністрації Борисом Клімчуком, аби він втрутився в цю ситуацію.

Прес-служба депутата Волиньради Ігоря Гузя


Попередня новинаІгор Гузь єдиний з кандидатів, хто відгукнувся на "Чесну розмову про вибори" + ФОТО Наступна новинаОчищення...