15 серпня у Ковель завітав громадський рух «Чесно», експерти якого зустрілися із кандидатами в народні депутати по 21 виборчому округу, журналістами та громадськими активістами міста.

Єдиним кандидатом, який відвідав захід «Чесно» був Ігор Гузь – кандидат від Об’єднаної опозиції «Батьківщина». На зустрічі були присутні представники громадського руху «Чесно» Петро Верзун, Володимир Павлюк, Петро Гоцалюк, а також координатор громадянської мережі «ОПОРА» Михайло Шелеп. Окрім експертів на захід завітали представники місцевих засобів масової інформації, громадські діячі та представники політичних партій.

Тема зустрічі була означена, як «Чесна розмова про вибори», тому переважно присутні спілкувалися про перебіг кампанії як в загальному по Україні, так і конкретно у 21-му виборчому окрузі. Петро Верзун повідомив, що невдовзі «Чесно» оприлюднить свої висновки по основних кандидатах які балотуються по даному виборчому округу. Щоправда до них буде застосовано лише 3 із 6 критеріїв: відсутність фактів порушення прав і свобод людини, непричетність до корупційних дій та прозорість задекларованих доходів та майна, і їх відповідальність способу життя.

На зустріч із громадськими активістами з усіх зареєстрованих кандидатів-«мажоритарників» прийшов лише Ігор Гузь – кандидат від Об’єднаної опозиції «Батьківщина». Інші кандидати очевидно побоялися відкритого спілкування із незалежними експертами.

При обговоренні перебігу виборчої кампанії в одномандатних округах, Ігор Гузь зазначив, що ці вибори запам’ятаються кількома моментами. По-перше, за кілька останніх років опозиція вперше змогла об’єднатися і виставити єдиного, узгодженого кандидата у одномандатному окрузі. Владу ж навпаки представляє одразу кілька кандидатів. За словами депутата, основними є: Іван Смітюх – голова Ковельської районної адміністрації, член Партії регіонів та Степан Івахів – бізнесмен, член фракції Партії регіонів у Волинській обласній раді.

Другою особливістю цьогорічних виборів є те, що бізнесмени, яких підтримує влада витрачають величезні гроші на свою кампанію, фактично здійснюючи підкуп виборців, що є грубим порушенням законодавства.

«Ці вибори – це боротьба грошей із совістю. Ми – опозиція – грошей не маємо, але ми маємо переконання і совість. Бізнесмени йдуть в парламент отримати недоторканість собі, своєму бізнесу і примножити свої мільярди. Опозиція йде в парламент, щоб змінити на краще життя простих українців», – заявив Ігор Гузь.

На думку депутата, діяльність руху «Чесно» є надзвичайно корисною для виборців, адже люди зможуть отримати достовірну інформацію про всіх без винятку кандидатів, але в першу чергу про владних висуванців, які ретельно приховують інформацію про себе.

Довідка.

Громадський рух «Чесно» – це аполітична ініціатива громадських активістів, мета якого проаналізувати нині діючих народних депутатів та кандидатів у народні депутати на предмет їх чесності перед виборцями та відповідності їх життя та роботи чинному законодавству.

 Прес-служба депутата Волиньради Ігоря Гузя


Попередня новинаІгор Гузь зустрівся з громадою міста Ковеля + ФОТО Наступна новинаВ Ратному відбулася акція «Геть молочну мафію!» + ФОТО